Zasedao lokalni parlament opštine Ivanjica

Održana je treća sednica lokalnog parlamenta na kojoj je akcenat stavljen na izveštaje o poslovanju javnih preduzeća za prethodnu godinu, kao i planove rada za 2021. godinu.

Usvojen je predlog Dragovana Milinkovića, odbornika SPS-a, da se o izveštajima rada i predlogu poslovanja javnih preduzeća i ustanova raspravlja u prvom kvartalu godine, jer je potpuno besmisleno to čini  u novembru, kada je godina već na izmaku.

Na sednici su verifikovani mandati Milanu Dlačiću, mašinskom bravaru,  Radoslavu Aleksiću, poljoprivredniku i Mirjani Komatini, vaspitaču iz Ivanjice, sa izborne liste Srpske napredne stranke.

il-sednica-skupstina- Zasedao lokalni parlament opštine Ivanjica

Na današnjoj sednici usvojen je predlog JKP ‘’Ivanjica’’ o izmeni cenovnika komunalnih usluga snabdevanja vodom za piće, odvođenje otpadnih voda i sakupljanja i odlaganja komunalnog otpada po povlašćenim cenama za Specijalnu bolnicu za rehabiilitaciju, Dečiji vrtić, škole, Dom zdravlja, Udruženje za pomoć MNRO i Dom učenika. Od sada će cena komunalnih usluga za ove ustanove biti ista kao za domaćinstva, odnosno snabdevanje vodom iznosiće  37,54 dinara, odvođenje otpadnih voda 11,02 dinara, a sakupljanje, odvoženje i odlaganje komunalnog otpada plaćaće se  9,88 dinara.  Usvojen je finansijki izveštaj ove javne ustanove, kao i predlog o raspodeli dela dobiti koju je preduzeće ostvarilo u 2019. godini.  Deo dobiti koju je JKP ‘’Ivanjica’’ ostvarilo, posle odbitka prihoda iz budžeta osnivača i budžeta Republike Srbije, odnosno drugih prihoda od premija, subvencija, dotacija i donacija, u iznosu od 33.188,25 dinara, raspodeljuje se tako što se 50 odsto usmerava osnivaču i uplaćuje na račun propisan za uplatu javnih prihoda.  Sva preostala dobit ostaje nerasporođena.

il-sednica1 Zasedao lokalni parlament opštine Ivanjica

Turistička organizacija Ivanjica se tokom izveštavanja plana rada, pohvalila povećanim brojem posetilaca. Prema rečima Miloja Ostojića, menadžera ove organizacije, 2019. godina bila je rekordna po mnogo čemu – najveći broj noćenja domaćih gostiju, najveći broj dolazaka i noćenja stranih gostiju, najveći prosek popunjenosti svih kapaciteta u opštini Ivanjica.

Na sednici je usvojen i izveštaj o radu Doma kulture Ivanjica, čiji se broj realizovanih sadržaja dosta razlikovao u odnosu na prethodne godine, zbog loše epidemiološke situacije u Srbiji i svih mera koje su poštovane radi suzbijanja virusa covid19.

Godišnji izveštaj o radu podneli su i biblioteka “Svetislav Vulović”, Centar za socijalni rad kao i  PU “Bajka”.  Direktorka vrtića, Vesna Nikolić, najavila je otvaranja novog vrtića u Crnjevu početkom naredne godine.

Na sednici je razmatran i Izveštaj Opštinske uprave opštine Ivanjica za 2019-tu godinu i to: Odeljenja za budžet i finansije, Odeljenja za lokalnu i poresku administraciju, Odeljenja za Lokalni ekonomski razvoj, investicije i građevinske poslove, Odeljenja za urbanizam i komunalne poslove, Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove, Odeljenja za privredu i društvene delatnosti, Odeljenja za inspekcijske poslove, Odeljenja za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, Odeljenja za imovinsko – pravne i stambene poslove, Službe za poslove Skupštine opštine, Opštinskog veća i predsednika opštine. Kao i izveštaji o radu Opštinskog prvobranilaštva opštine Ivanjica i Opštinskog štaba za vanredne situacije.

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *