Diplomatska rakija ”Savićević” ponovo zlatna

‘’Rakija Savićević“ – mala porodična destilerija iz Ivanjice, dobila je još jednu u nizu zlatnih medalja “Najbolji u 2020” Novosadskog sajma za rakiju šljivovicu “Serbka”.

Novosadski sajam – još jedna u nizu medalja za rakiju “Savićević” ili kako je nazivaju “diplomatska” rakija. Rakija koja se ubraja među jedne od najboljih u Srbiji okitila se još jednom zlatnom medaljom “Najbolji u 2020”.

IL-Savicevic-rakija Diplomatska rakija ''Savićević'' ponovo zlatna

Raduje činjenica da u zadnje vreme dolazi sve više i više kvalitetnih rakija, a koje postaju već prepoznatljive širom sveta. Pa tako i ova, rakija “Serbka”, naziv je dobila “diplomatska” jer je dospela i u kuhinju administracije predsednika Putina, a već godinama se nalazi i u Državnoj dumi i svim većim institucijama Ruske Federacije. Takođe, “Serbka” se služi na prijemima u ambasadi Ruske Federacije u Beogradu, kao i Ministarstvu spoljnih poslova Srbije. Tako ju je na poklon prilikom nedavne posete Beogradu dobio i ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Raduje činjenica što je poslednjih godina rakija kao srpski brend  u većem obimu izašla van granica Srbije, prvenstveno zahvaljujući vrednim i domišljatim proizvođačima koji su svojim radom, jedan tradicionalni proizvod predstavili u modernom ruhu. Unapređena je tehnologija i način proizvodnje, kao i dizajn, i sigurno može stati rame uz rame sa najkvalitetnijim svetskim alkoholnim pićima.

IL-Nagrada-Savicevic-rakija Diplomatska rakija ''Savićević'' ponovo zlatna

Vlasnik destilerije “Savićević”, Saša Savićević kaže da još jedna zlatna medalja dokazuje da prirodni i tradicionalni način pravljenja rakije, uz naravno kvalitetno voće, garantuje uspeh.

“Raduje činjenica da imamo medalja, pehara, diploma i drugih priznanja višestruko više nego koliko postoji naša destilerija, te da se rakija služi u mnogim zvaničnim institucijama. Naravno, činjenica je da proizvodnja na tradicionalan način uz kvalitetno voće daje garanciju za kvalitetnu rakiju. Još jedno priznanje je i priznanje za ljubitelje naše rakije, jer bez njih, svega ovoga ne bi ni nilo”, kaže Saša Savićević.

Iz “Rakije Savićević” ističu da prirodna rakija i njen kvalitet bivaju odmah prepoznati od strane uživalaca ovog pića, jer s druge strane, poznavaoci i ljubitelji ovog pića veoma lako mogu uočiti veštačke elemente u proizvodnji rakije.

rakija-savicevic Diplomatska rakija ''Savićević'' ponovo zlatna

“Proizvodnja svih rakija se vrši isključivo mehaničko-prirodnim putem sa već postojećim osobinama voća. Da bi rakija bila vrhunskog kvaliteta, veštačke arome, dodatni šećeri i ostali hemijski elementi su striktno zabranjeni”, dodaje Savićević.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *