Važno obaveštenje za roditelje PU ”Bajka” iz Ivanjice

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA RODITELJE
Poštovani roditelji,
povodom početka nove radne godine obaveštavamo vas da smo u obavezi da rad naše Ustanove organizujemo u skladu sa Pravilnikom o preventivnim merama za bezbedan i zdrav rad za sprečavanje pojave i širenja epidemije zarazne bolesti, smernicanma i preporukama nadležnih organa (lokalna samouprava i štab za vanredne situacije), a prema instrukcijama dobijenim od nadležnih ministarstava, Zavoda za javno zdravlje- Čačak u cilju obezbeđivalja uslova za sprovođenje neophodnih preventivnih mera.
Na osnovu smernica MPNTR popunili ste anketu o neophodnosti boravka Vašeg deteta u vrtiću (vrtić kao jedina opcija i imam drugu soluciju) i na osnovu tih podataka Ustanova je u obavezi da organizuje rad. Kako smo u obavezi da postupimo prema preporukama MPNTR i ZZJZ-Čačak i da maksimalno smanjimo mogućnost pojave širenja zaraze izazvane virusom Kovid -19, za decu kojima je neophodan boravak u vrtiću organizovaćemo rad u manjim grupama prema raspoloživim prostornim i kadrovskim kapacitetima.
Roditelji su u obavezi da polazak deteta u vrtić prijave ranije (najmanje dva radna dana) vaspitaču iz grupe, kako bi se ispoštovale napred navedene preporuke (smanjen broj dece u grupi/ organizovanje grupa prema kapacitetu, socijalna distanca, nošenje maski, pojačane mere dezinfekcije…)
Uslov da dete pohađa vrtić je da je dete zdravo. Upravo iz tog razloga , deca pre polaska u vrtić treba da se pregledaju od strane izabranog pedijatra, a u vrtić se dolazi sa potvrdom kojom lekar potvrđuje da je dete zdravo i da može da boravi u kolektivu. Potvrda o zdravstvenom stanju deteta ne treba da bude stariju od 3 dana.
Decu koja imaju bilo kakve simptome bolesti, ili roditelji/staratelji imaju simptome ili su bolesni, roditelji ne treba da dovode u vrtić. U slučaju da dete izostane iz vrtića, prilikom sledećeg ulaska u kolektiv potrebna je nova potvrda o zdravstvenom stanju deteta. Roditelj je u obavezi da prijavi razlog svakog izostanka deteta iz vrtića.
Roditelj je u obavezi da sebi i detetu izmeri temperaturu pre polaska u vrtić/predškolsko.
Roditelji ne ulaze u prostorije Ustanove, dete predaju i preuzimaju od sestre na preventivnoj zdravstvenoj zaštiti ili nekog drugog zaposlenog.Roditelj je u obavezi da nosi zaštitnu masku,i poštuje mere distance 2 m..
U dogovoru sa vaspitačima roditeljski sastanci će se organizovati u dvorištima vrića ili onlajn, kao i ostali načini komunikacije.
Predškolski pripremni program počinje sa radom 14.09.2020.godine. Roditelji dece će sve informacije vezane za početak i rad ovog programa dobiti od vaspitača najkasnije do 11.09.2020.godine putem formiranih viber grupa.

IL-Vrtic-Ivanjica Važno obaveštenje za roditelje PU ''Bajka'' iz Ivanjice
Prema važećim zakonskim i podzakonskim aktima privremni predškolski program realizuje se u godini pred polazak u školu u trajanju od četiri sata dnevno, devet meseci. Prema preporukama MPNTR roditelji koji iz različitih razloga u ovoj radnoj godini budu želeli da decu povuku iz vrtića na duži ili kraći vremenski period, treba da se jave vaspitaču kako bi se organizovala onlajn komunikacija sa decom i roditeljima. Takođe postoji mogućnost da dete pohađa samo obavezna četiri sata u vrtiću (deca u celodnevnom boravku) za šta je potrebno da se prijave vaspitačima svog deteta.
Deca koja su po Konkursu za prijem dece u Ustanovu primljena u objekat koji se nalazi u naselju Crnjevo, u isti će krenuti kada ovaj objekat počne sa radom.
Hvala vam na dosadašnjem razumevanju, kao i poštovanju merama prevencije.Potrebno je samo da budemo odgovorni i prema sebi i drugima.U nadi da će u daljem periodu naša saradnja biti još bolja radujemo se skorom susretu.

PREDŠKOLSKA USTANOVA „BAJKA“ IVANJICA

You may also like...

1 Response

  1. pravda kaže:

    Treba neko da proveri rad direktorke vrtica, po kojem bodovanju su primljena deca u vrtic, da li su to 80% primljena deca preko veze, hoce li doci jednom kraj tom bezobrazluku? Treba i nadlezne institucije koje ne rade svoj posao da provere i koji su to vaspitaci u radnom odnosu, sa kojom skolom i kako su primljeni u radni odnos. Molim da se objavi ovaj komentar mozda ce neko videti ko bi trebao i obratiti paznju na rad i velike propuste direktorke vrtica. Jedan od tih je i predsednik opstine, koji bi mogao da se pozabavi tim slucajem. Krajnje je vreme da se stane na put takvim ljudima, za bolje sutra nase dece. Jos jednom molim da se ovaj komentar objavi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *