Projekti ivanjičke kompanije ”Matis Group” dobili podršku Vlade RS

Na poziv Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije, predstavnici kompanije ‘’Matis Group’’, na čelu sa vlasnikom Dragomirom Lazovićem, održali su sastanak na kome su razmatrani projekti ove renomirane kompanije a razgovaralo se i o razvoju privrede u Ivanjici. Sastanku su prisustvovali Danilo Cicmil, investicioni savetnik predsednika Republike Srbije i Radoš Gazdić direktor Razvojne agencije Srbije.

-Velika preduzeća tokom pandemije probleme su rešavala oslanjajući se na sopstvene izvore, ali im je za dalji rast neophodna podrška. Privredna komora Srbije nastaviće aktivno da radi na kreiranju predloga mera podrške velikim kompanijama radi podrške njihovim investicijama, olakšavanja poslovanja u zemlji i inostranstvu, otklanjanju prepreka za nastavak izvoza, kao i izlasku na nova tržišta, rekao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije

IL-Privrednici-1 Projekti ivanjičke kompanije ''Matis Group'' dobili podršku Vlade RS

Vlasnik komanije ”Matis Grop”, Dragomir Lazović najavio je da  u narednom periodu planira otvaranje četiri nova proizvodna pogona, od kojih tri u Ivanjici i jedan u Kragujevcu i da je za tu investiciju kompaniji koja je nosilac razvoja čitavog ivanjičkog kraja potrebna podrška. Kako je istakao, radi se o pogonima za proizvodnju pločastog nameštaja i komponenti za dušeke, u kojima će biti zaposleno oko stotinu novih radnika.

-Veoma smo zadovoljni današnjim sastankom. Očigledno je da Vlada RS prepoznaje značaj razvoja naše kompanije i celokupne privrede opštine Ivanjica. Uskoro očekujemo  posetu predstavnika Privredne komore, Razvojne agencije i predsednika Vlade RS.-rekao je vlasnik ivanjičke kompanije ‘’Matis Group’’, Dragomir Lazović.

„Matis GROUP“ zapošljava preko 1200 radnika i ima tradiciju u distribuciju i proizvodnji nameštaja oko tri decenije.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *