U opštini Lučani manji broj virusno aktivnih

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Lučani je u stalnom zasedanju i kontinuiranom praćenju epidemiološke situacije na teritoriji opštine Lučani i izveštava da su danas stigli rezultati PSR testova uzetih od naših sugrađana u prethodna dva dana i svih 18 je negativno.

Od prvog avgusta do danas, broj zdravstvenih pregleda se smanjuje, tako da je za poslednja dva dana, broj pregleda pao za 20.  Dom zdravlja je juče posetilo 38 pacijenata od kojih je devet bilo na pregledu, dva pacijenta su upućena na dalji pulmološki pregled, dok su ostali bili na redovnim zdravstvenim kontrolama.

Stanje na jučašnji dan je 26 virusno aktivnih koji se redovno prate, pet na bolničkom lečenju i 23 izlečena pacijenta.

Poslednji dan jula, kada je Štab odlučio da dozvoli rad bazena  u Lučanima,  imali smo 39 virusno aktivnih, šest na bolničkom lečenju i 10 izlečenih pacijenata na teritoriji opštine.

Štab za vanredne situacije svakodnevno prati epidemiološku situaciju  i kroz rad kovid ambulanti i hitne pomoći u toku noći. U slučaju da dođe do povećanja broja obolelih, Štab će automatski doneti odluku o zabrani rada bazena.

Zahvaljujući pojačanoj disciplini građana, kontinuiranom i profesionalnom radu kovid ambulanti lučanskog Doma zdravlja kao i stalnoj dezinfekciji koju vrši javno komunalno preduzeće, situacija u Lučanima je za sada najbolja u odnosu na susedne naše opštine i gradove, gde je registrovan mnogo veći broj obolelih.

IL-Krizni-stab-Lucani U opštini Lučani manji broj virusno aktivnih

U opštini Lučani su na snazi mere preventive i zaštite od kovida koje podrazumevaju zabranu okupljanja građana, obavezno nošenje maski i obavezno rastojanje između građana najmanje dva metra. Takođe, redovno se vrši dezinfekcija javnih površina, preduzeća  i ustanova.

Štab za vanredne situacije apeluje na građanstvo da  i dalje savesno poštuje propisane mere Vlade Republike Srbije za suzbijanje pojave i širenja korona virusa i podseća da niko nije pošteđen od mogućnosti zaraze ovim virusom.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *