Ivanjički Pele viđen za Humsku!

Fudbalski klub Partizan je obezbedio sebi prvo pojačanje za zimski prelazni rok. Nisu to ni Slobodan Rajković, ni Miloš Jojić, niti neko treće ime koje se prethodnih nedelja pominjalo u medijima, već je reč o 23-godišnjem napadaču Nikoli Petkoviću.

IL-naslovna-petkovic Ivanjički Pele viđen za Humsku!

Kako prenosi Sportski Žurnal, transfer je definitivno sklopljen u petak, kada je Javor gostovao crno-belima u Humskoj. Ova prilika je iskorišćena da se dogovore svi detalji i tako stavi tačka na pregovore koji su trajali nekoliko dana.

Petković će tako od januara postati novi igrač Partizana, a dokaz da čelnici osvajača Kupa Srbije nisu pogrešili priložio je u drugom minutu utakmice u petak, kada je postigao gol za 1:0. Javor ipak nije dugo čuvao to vođstvo, samo sedam minuta, a na kraju je poražen sa 6:2.

Novi napadač crno-belih ove sezone igra fenomenalno. Postigao je 10 golova i trenutno se nalazi na deobi prvog mesta na listi strelaca Superlige, zajedno sa budućim saigračem Umarom Sadikom.

Nije gol u Humskoj jedina preporuka za Petkovića. U strelce se upisao nedavno i protiv Crvene zvezde, kada je bilo 1:1 u Ivanjici. Po dva gola je ove godine dao Inđiji i Mačvi, a po jedan Voždovcu, Napretku, Radu i Vojvodini.

Petković je u mlađim kategorijama igrao za Čukarički i Lokomotivu iz Beograda. U Javor je došao u januaru 2018. godine, a od tada je odigrao ukupno 65 utakmica za Ivanjičane i postigao 33 gola, uz 11 asistencija.

Osim kao napadač, Petković može da igra i na pozicijama ofanzivnog veziste i levog krila.

Partizan od klasičnih napadača na platnom spisku trenutno ima samo Umara Sadika i Petra Gigića. Po potrebi tu mogu da zaigraju i Aleksandar Lutovac, Lazar Marković i Đorđe Ivanović, ali njih trojica su prevashodno vezni fudbaleri.

Izvor : MaxBet SPORT/Sportski žurnal

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *