“Davimo se u prašini, a niko ne obraća pažnju na nas” (VIDEO)

Tri kilometra regionalnog puta Ivanjica – Golijska reka-Brnjica, deonica kroz selo Kumanica, već decenijama je samo seoski makadamski put. Putnička i teretna vozila koja prolaze ovom trasom stvaraju neverovatnu količinu prašine, a ona ozbiljno ugrožava zdravlje ljudi nastanjenih pored same trase. Godinama stanovnici čije kuće su u ovom zaseoku podignute i pre prokopavanja puta, pokušavaju da se izbore za asfalt, ali u svojoj nameri ne uspevaju. Najviše ih boli što su svima od vrha države do lokala,  usta puna Golije i njenih potencijala a tri kilometra puta koji vodi do ove planine, nikome nije prioritet.

Za uslove makadama put je u veoma dobrom stanju, međutim treba na umu imati činjenicu da ovo nije seoski nekategorisani, već državni put II A reda. Činjenica je da ovo područje pripada Rezervatu biosfere i da duž trase od tri kilometra ima destina kuća i dva turistička kompleksa.

il-golija-put "Davimo se u prašini, a niko ne obraća pažnju na nas" (VIDEO)

Iz preduzeća AD ‘’Putevi’’ kažu da se ulažu maksimalni napori u održavanju ovog putnog pravca. On se redovno nasipa ali da asfaltiranje čitave deonice zahteva ogromna sredstva jer se prvenstveno mora sanirati veliki broj klizišta koji su aktivna duž čitave trase. Ipak se nadaju da će naredne godine uspeti da reše dugogodišnji problem meštana i obezbede kvalitetan put prema planinskoj lepotici Goliji.

il-put-devici-golija-1 "Davimo se u prašini, a niko ne obraća pažnju na nas" (VIDEO)

You may also like...

1 Response

  1. Građanin kaže:

    Putevi su nam inače u očajnom stanju. Da li neko razmišlja o sređivanju puta Bratljevo-Erčege. Deinica do Šančeva se ne može nazvati putem, bolje bi bilo da se pošalje neka ekipa da skine asfalt, pošto su ovako samo džombe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *