Nesvakidašnja lepa vest iz Ivanjice

8Ivanjica – U moru nedaća koje su zadesile Ivanjičane prethodnih meseci, napokon stižu lepe vesti. Lekari ivanjičkog Doma zdravlja pomogli su da na svet dođu dve bebe, dečak i devojčica.  Iako se Ivanjičanke već godinama poradjuju u Čačku, ovaj put nije bilo vremena pa su doktori u Ivanjici uspešno porodili dve ponosne mame.IL-Milos-Djokovic-i-Sretina-Stojanovic Nesvakidašnja lepa vest iz Ivanjice

-Odjednom su krenuli bolovi, sve se bukvalno dogodilo za petnaest minuta. Kada sam stigla u Dom zdravlja porođaj je počeo. Nisam bila uplašena jer mi je ovo drugo dete i sve je proteklo baš kako treba. Desetak minuta i Milica je došla na svet, Bogu hvala zdrava beba.-priča porodilja Dušica Radonjić.

Za nju je još i bilo vremena da je lekari smeste u opremljenu prostoriju za hitne porođaje dok se druga gospođa porodila bukvalno na stolu u ginekološkoj ordinaciji.

-Porođaji su u oba slučaja već bili krenuli pa smo, koleginica dr Sretina Stojanović i ja, uradili ono što nam profesija nalaže kako bismo majkama pomogli da na svet donesu dve zdrave bebe. Prvu porodilju smo smestili u opremljenu ordinaciju koja je namenjena hitnim porođajima, dok je drugoj porođaj krenuo u ginekološkoj ordinaciji tokom pregleda. Sve je proteklo dobro i nama kao lekarima ovo su iskreno najlepši trenuci jer ne postoji ništa dragocenije od  onog prvog dečijeg plača.-kaže ginekolog dr Miloš Đoković.IL-Ginekologija- Nesvakidašnja lepa vest iz Ivanjice

Ivanjički Dom zdravlja već godinama nema porodilište pa je plač novorođenih beba u ovoj zdravstvenoj ustanovi retkost. Upravo zbog toga je beskrajno dragocen  posebno u vremenu obojenom epidemijama, nedaćama, sivilom.

Još jedna svetla tačka u beskrajno dugim danima vanredne situacije je broj trudnica u Ivanjici koji je u poslednja dva meseca povećan. Prema zvaničnim podacima za prvi kvartal ove godine u Domu zdravlja Ivanjica evidentirano je 148 trudnica.IL-Porodjaj-u-Ivanjici-2020 Nesvakidašnja lepa vest iz Ivanjice

You may also like...

5 Responses

  1. Miroslav Drndarević kaže:

    Sramota je da Ivanjica nema porodilište,a bilo je nekad,ko ga je i zašto ukinuo?Trebalo bi pokrenuti akciju da se ponovo osposobi porodilište u Domu zdravlja.

  2. Kvic kaže:

    Divan i stručan doktor. A bebice nek su zive i zdrave.

  3. Milica kaže:

    Sa srecom! Doktorima svaka cast!

  4. Majka kaže:

    Stvarno nam je trebala i neka lepa vest a ova je baš divna.Neka su deca živa i zdrava i njihovi roditelji sa njima. Lekarima svaka čast.

  5. Tiki kaže:

    Kovid ima i dobre strane, ko se nije razveo u ovom sivilu i kucnom pritvoru, pravio je decu. Haha

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *