Maštom i bojama deca u Jeseništu kod Ivanjice dobila učionicu i igraonicu (VIDEO)

Vreme vanrednog stanja i ograničene slobode kretanja zbog virusa korona, mnoge ljude podstakle su na kreativnost. Tako je, zahvaljujući Milici Puzović, učiteljici koja odmor provodi u porodičnoj kući u Jeseništu, ulica ovog malog naselja nadomak Ivanjice zasijala novim sjajem.

Milica je imala ideju da spoji lepo i korisno, pa je uz pomoć mališana napravila poligon uz koji oni mogu da  uče, ali i da se igraju. U najrazličitijim oblicima, obojeni jarkim bojama, nalaze se periodni sistem, tablica množenja, merne jedinice, vremenske odrednice, notni sistem, planete, glagolski oblici, loza Nemanjića.. Prema Miličinim rečima kroz igru stupaju na delo radoznalost, kreativnost i mašta.

Ideja je da ulica do kraja bude edukativno-motorički poligon, ali u ovom trenutku to je nemoguće sprovesti. Milica nije bila usamljena u svojoj nameri. Čitav komšiluk joj je pomogao u realizaciji, svi su finansijski učestvovali u kupovini boja za beton, a mnogi su se latili i četkica.

il-slika-poligon-2 Maštom i bojama deca u Jeseništu kod Ivanjice dobila učionicu i igraonicu (VIDEO)

Poligon u Jeseništu izmamio je dečije osmehe, koji sa nestrpljenjem čekaju svaki sunčani dan u kom će zajedno učiti i igrati se. Kako sami kažu, sada mnogo više vremena provode napolju, bez mobilnih telefona i televizora koji često odvraćaju najmlađe od učenja, ali i igre.

il-slika-poligon- Maštom i bojama deca u Jeseništu kod Ivanjice dobila učionicu i igraonicu (VIDEO)

Vesela ulica u Jeseništu je primer da uz malo mašte i dosta dobre volje vašim mališanima život možete učiniti lepšim i zanimljivijim.

 

You may also like...

1 Response

  1. Milka kaže:

    Uciteljica zlata vredna!Kakva divna ideja!Blago majci koja je rodila!Blago deci koja imaju srece da se s njom druze,tako kreativnom i mudrom.Zlata vredna!Srecna bila uvek!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *