Ivanjičanin bio zarobljen na kruzeru 60 dana (VIDEO)

Zbog epidemije virusa covid19, Uroš Jelić iz Ivanjice proveo je 60 dana zatočen na kruzeru. Čak 17 dana bio je u potpunoj izolaciji u malenoj sobi, u kojoj se osećao kao u zatvoru.

Uroš je ukupno godinu dana proveo na kruzeru radeći kao fotograf, a njegov poslednji angažman na brodu, sa kojim je plovio Južnim Pacifikom, prekinula je korona. Kako kaže, sa kruzera su poslednje goste ispratili 18. marta,i tada je počela njihova izolacija. Sa ostatkom posade proveo je dva meseca, usidreni u blizini Filipina, samo sa okeanom oko sebe.

il-uros-jelic Ivanjičanin bio zarobljen na kruzeru 60 dana (VIDEO)

Nakon 17 dana izolacije, bili su sigurni da virus nije prisutan na brodu, ali su morali da se pridržavaju svih mera, kako bi mogli da se vrate kući. Ipak, na desetine hiljada radnika zarobljenih na kruzerima postalo je očajno, pa je, nažalost, zabeležen i neki broj samoubistava.

il-kruzer Ivanjičanin bio zarobljen na kruzeru 60 dana (VIDEO)

Kada je krajem maja Srbija otvorila granice, Uroš je napokon kročio na tlo. Njegovo putovanje naišlo je na niz peripetija, da bi nakon 24 sata konačno stigao u Beograd.Uroš Jelić za sad provodi dane u rodnom gradu, i kako kaže, nije siguran da vidi sebe opet u poslu na kruzeru.

 

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *