Ivanjica: Kao da im nije dosta problema, malinare snašle nove muke

Porodicu Ajdačić jutros u malinjaku zatekao je neprijatan prizor. Veći deo zasada tokom noći obrali su „kradljivci“ malina, koji na ovaj način lako i brzo dolaze do zarade, a malinarima nanose velike finansijske gubitke.

il-maline-1 Ivanjica: Kao da im nije dosta problema, malinare snašle nove muke

„Bili smo šokirani, jer naš malinjak nije na baš pristupačnom mestu, pa je činjenica da je neko namenski organizovao krađu. Pretpostavljamo da se to desilo u zoru i da su oni pobegli pred naš dolazak, jer smo u malinjaku zatekli punu gajbicu koju verovatno u brzini nisu uspeli da ponesu. Pored svih problema sa kojima se već dugi niz godina borimo u malinarstvu, sada nas je zadesilo i to da praktično moramo da dežuramo u malinjacima kako ne bismo ostali bez prihoda“- priča gazdarica Jasna.

il-maline Ivanjica: Kao da im nije dosta problema, malinare snašle nove muke

S obzirom na to da je ove godine cena maline dobra, računica je jasna, jer za jednu gajbicu se može uzeti i preko 600 dinara. Kradljivcima je to laka zarada, ali malinarima ne samo da nanesu finanijsku štetu, nego i nasilnom i brzom berbom unište zasade, kojima treba dosta vremena da se oporave.

il-maline-2019 Ivanjica: Kao da im nije dosta problema, malinare snašle nove muke

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *