Ana Brnabić otvorila nemačku fabriku u Ivanjici i obišla kompaniju “MATIS GROUP” (VIDEO)

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, posetila je Ivanjicu gde je prisustvovala svečanom otvaranju kompanije ’’Konig Metall’’ , nakon čega je obišla i veoma uspešnu ivanjičku firmu “Matis”. Nemačka kompanija „Koning metall“ planira da u naredne tri godine zaposli 350 radnika i dalje proširi proizodnju. Tim povodom u Ivanjicu su stigli i vlasnici firme Nina Zwiebelhofer i Hans- Jorg Leuze , koji su na samom otvaranju posebnu zahvalnost uputili Vladi Republike Srbije bez čije podrške ova značajna investicija ne bi zaršila u Srbiji.

Predstavnici lokalne samouprave istakli su značaj dolaska stranih investirtora u Ivanjicu, koja će otvaranjem novih radnih mesta i poboljšanjem ekonomske situacije postati poželjnije mesto za život i rad.

Zahvalnost za veru u Srbiju i njene ljude, vlasnicima nemačke kompanije, uputila je i premijerka Ana Brnabić. Ona je istakla da veruje kako će Srbija biti dom iz koga će ova kompanija moći dodatno da stvara i podiže vrednost, a samim tim doprinese i ekonomskom rastu naše zemlje, boljem životu  i standardu Ivanjice.IL-Ana-Brnabić-otvara-fariku-KONIG-METALL- Ana Brnabić otvorila nemačku fabriku u Ivanjici i obišla kompaniju "MATIS GROUP" (VIDEO)

Predsednica Vlade  ovom prilikom obišla je i jednu od najuspešnijih firmu za proizvodnju nameštaja, ivanjički “Matis GROUP”. Nakon obilaska proizvodnjih pogona premijerka je razgovarala sa vlasnikom, Dragomirom Lazovićem,  i menadžentom kompanije.

“Matis GROUP” zapošljava preko 1200 radnika i ima tradiciju u distribuciju i proizvodnji nameštaja oko tri decenije.

Kapitalne investicije Vlade Republike Srbije, poput auto-puta i gasifikacije, značajno će doprineti razvoju privrede, poljoprivrede i turizma, koje su od strateškog značaja za bolji život građana Ivanjice i okolnih mesta.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *