Ivanjica-Celo selo složno gradi dom Kaluševićima (VIDEO)

Topla ljudska priča koja dolazi iz zaseoka Kaluševići u Ivanjici, raskravila bi i najtvrđa ljudska srca. Zahvaljujući dobrim komšijama i humanom svešteniku jedna divna šestočlana porodica po prvi put u životu imaće kupatilo, sobu za decu, opremljenu kuhinju… Svi su zasukali rukave, prijatelji, komšinice, komšije, humanitarci, šumari… Izlivenu ploču zalile su suze radosnice ali i srpsko kolo koje se razvilo duž dvorišta.

Komšinica Mirjana Kalušević tri godine je pokušavala da animira razne humanitarne organizacije da pomognu ovim ljudima, ali se završavalo na pukim obećanjima. Kada je pozvala sveštenika Sinišu Nikitovića koji predvodi humanitarnu viber grupu ‘’Dobri Samarjanin’’ za dva dana počeli su da kopaju temelje novog doma za Miluna i Mlijanu Kalušević i njihovo četvoro dece.

il-kalusevici-radovi-kuca Ivanjica-Celo selo složno gradi dom Kaluševićima (VIDEO)

Kaluševići su živeli u trošnoj kućici bez kupatila. Njih šestoro u dve prostorije u kojima su braća i sestre morali na smenu da se spremaju i vode računa o ličnoj higijeni. Bilo je tesno, ali slogom su uspevali da se bore sa svim životnim nedaćama. Deca su odlični đaci, najstarija ćerka studira u Beogradu. Porodica koja je zaslužila svaki vid pomoći.

Zato niko nije žalio ni truda ni vremena. Uključili su se i predstavnici lokalne samouprave, javnih i privatnih preduzeća, ljudi dobrog srca. Urađene su sve pripremne radnje, struja, voda, kaparisan nameštaj i bela tehnika  a porodica Nikole Jovanovića iz Arilja donirala je kuću.

Sunce sreće napokon je obasjalo dobre Kaluševiće, I ne samo njih već svakog humanog čoveka koji je učestvovao u ovoj akciji.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *