Stanovnici ivanjičkog sela Luke očajni : “Odsečeni smo od sveta, poplava nam je uništila puteve” (VIDEO)

Regionalni put drugog reda koji od Ivanjice preko Luka, Gornjeg Dupca i Kaone vodi do Kraljeva, tokom nezapamćene vodene bujice krajem juna oštećen je na više mesta. Deonica kroz Tanaskoviće privremeno je osposobljena za saobraćaj a tom prilikom sa kolovoza je uklonjeno više desetina kubika zemlje i blata.

Na delu kroz zaseoke Zornići i Krdžići meštani su samoinicijativno čak morali delimično izmeniti trasu kako bi omogućili prolaz do većeg broja domaćinstava.

Pored vodene stihije, koja je izazvala pucanje i odrone tla širom Luka, slike koje vidite delo su nasavesnih i nemarnih građana koje je priroda nemilosrdno kaznila. IL-Put-u-Lukama-koji-vise-ne-postoji- Stanovnici ivanjičkog sela Luke očajni : "Odsečeni smo od sveta, poplava nam je uništila puteve" (VIDEO)

Porodica Milenković strašnu noć 22. na 23. jun provela je u borbi sa vodom koja je nadirala sa svih strana. Tu noć pamtiće dok su živi.

Momčilu Kušiću je te kobne noći niz reku u nepovrat otplovilo oko 1,5 tona ribe, nekoliko kubika rezane građe i obaloutvrda od kamenih gromada koju je strpljivo sam gradio proteklih godinu dana, upravo da bi se zaštitio od velikih voda.

Ivanjičani ubrzano vidaju rane pre svega na putnoj infrastrukturi, odronima i klizištima koja prete kućama i drugim pomoćnim objektima, a prema svemu sudeći, zbog obima posla, taj period će potrajati do duboko u leto a možda i jesen.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *