U Lučanima u toku dezinfekcija javnih površina i stambenih zgrada

Opštinsko javno komunalno preduzeće „Komunalac“   jutros je počelo intenzivnu dezinfekciju svih javnih površina u naseljenom mestu Lučani.

Juče je, odmah nakon potvrde o još jednom zaraženom sugrađaninu počela priprema dezinfekcionog rastvora natrijum hipohlorita. Ovo sredstvo opština je dobila juče, a nakon sedam dana od kada je izvršila porudžbinu. Stigla je količina od jedne tone koncentrovanog sredstva koje će u odnosu jedan prema deset biti razblaženo sa vodom, tako da trenutno raspolažu sa 10 hiljada litara dezinfekcionog sredstva.

IL-dezinfekcija-lucani0 U Lučanima u toku dezinfekcija javnih površina i stambenih zgrada

 

Predsednik opštine, Milivoje Dolović,  zajedno je sa Štabom za vanredne situacije, odmah naložio sprovođenje dezinfekcije svih javnih objekata, javnih površina i dezinfekciju površina u zgradama, posebno  na mestima na kojima se ostvaruje najveći kontakt građana (ulazi u zgradu, prostori ispred liftova, liftovi, stepenišni rukohvati, kvake na ulaznim vratima, ulazna vrata i dr).

Oko dvadeset radnika JKP „Komunalac“ je sa kantama rastvora već izvršilo obilazak stambenih zgrada i obavilo dezinfekciju u centru Lučana. Sledi obilazak i dezinfekcija zgrada na Staroj i Novoj koloniji. Dezinfekcija je izvršena i u objektima javne namene (Dom zdravlja, pošta, banke, Opštinska uprava…) Radnici javnog komunalnog preduzeća vrše i intenzivirano iznošenje smeća i dezinfekciju  kontejnera na teritoriji opštine Lučani.

IL-dezinfekcija-lucani00 U Lučanima u toku dezinfekcija javnih površina i stambenih zgrada

 

Za sutra je  planirana akcija dezinfekcije javnih površina u naseljenom mestu u Guči, dok će, čim to vreme dozvoli,  uslediti i dezinfekcija ulica i frekventnih putnih pravaca u najvećim naseljenim mestima opštine.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *