Obezbeđena sredstva za uređenje korita Lišanske reke (VIDEO)

Meštani naselja kod Stare fabrike u Šumama godinama vode bitku sa Lišanskom rekom u koju se uliva Duboki potok.  Obilnije padavine dovode do izlivanja, pa je reka u više navrata plavila obradivo zemljište, odnosila malinjake i delove obale ugrozivši i lokalne putne pravce. Umesto da uoptpuni idiličnu sliku ovog naselja, Lišanska reka postala je glavobolja za oko pedesetak porodica koje su nastanjene na ovom potezu. Lokalna samouprava prepoznala je problem meštana naselja kod Stare fabrike i po rečima predsednika opštine Ivanjica, Zorana Lazovića, sredstva za uređenje korita Lišanske reke obezbeđena.

Nakon sprovedenih radova biće produbljeno korito, povećan proticajni profil u delu kroz naselje a same obale biće obložene roliranim kamenom kako bi se zaštitila putna infrastruktura.

il-odron-ajdacici Obezbeđena sredstva za uređenje korita Lišanske reke (VIDEO)

You may also like...

1 Response

  1. Bane kaže:

    Rupetina u Javorskoj pred restoranom Lipa će progutati nekog neopreznog vozača. Zašto rupa onako otvorena zjapi u centru grada.Međutim, kao što rekosmo, rupe niču stalno i posvuda i praktično je nemoguće postići da sve budu rešene Rupe na putu umeju da budu vrlo nezgodna stvar zbog koje vozači hoće naprosto da izlude. Teško ih je sanirati, a niču bukvalno posvuda, pa se tako organizuju akcije, kakva je bila i na našem portalu, da građani sami prijave rupu i da u saradnji sa gradskim službama ona bude zakrpljena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *