Sedam miliona za populacionu politiku opštine Lučani od nadležnog ministarstva

Predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović je sa Slavicom Đukić Dejanović, ministarkom za demografiju i populacionu politiku  potpisao ugovor o finansiranju mera populacione politike u 2020. godini na našoj teritoriji. Ukupna vrednost ugovora iznosi preko  osam  miliona dinara, od čega lokalna samouprava obezbeđuje 1,2 miliona dinara a nadležno ministarstvo sedam miliona dinara.

Naimke, opština je konkurisala  za dodelu bespovratnih sredstava kod nadležnog ministarstva a koje je sredstva obezbedilo najpre, za opremanje dve sobe dečijeg vrtića u Guči u vrednosti do tri miliona dinara, zatim, za nabavku dva automobila za pomoć roditeljima dece sa smetnjama u razvoju u vrednosti od preko tri miliona dinara, kao i za edukaciju iz oblasti populacione politike u vrednosti od dva miliona.

IL-vrtic-lucani-1-300x142 Sedam miliona za populacionu politiku opštine Lučani od nadležnog ministarstva

-Potpisivanje ovog ugovora je još jedan dokaz da je saradnja opštine Lučani sa Ministarstvom za populacionu politiku dostigla izuzetno visok nivo i da se odvija kontinuirano sa brojnim i za nas jako važnim aktivnostima. Zahvaljujući ovom ministarstvu, protekle godine su nam odobrena sredstva za izgradnju dve sobe dečijeg vrtića u Guči. Izgradnja i opremanje soba vrtića se intenzivno očekuje u narednom periodu što će nam omogućiti prijem većeg broja dece u predškolsku ustanovu iz Guče i okolnih naselja. – rekao je predsednik Dolović.

Predsednik navodi da ćemo u narednom periodu nastojati da sa ovim ministarstvom realizujemo brojne projekte koji će omogućiti lagodnije i kvalitetnije odgajanje najmlađe generacije naše opštine.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *