Usvojen budžet opštine Ivanjica za 2020.godinu

Na današnjem zasedanju lokalnog parlamenta usvojen je budžet opštine Ivanjica koji za  2020. godinu. Prihodna strana budžeta je 1.026.882.000,00  dok su planirani rashodi 1.073.237.000,00 dinara. Deficit u iznosu  46.355.000,00 dinara biće finansiran  iz neutrošenih sredstava iz prethodne godine medju kojima su i neiskorišćena sredstva kredita u iznosu od 22,278.000,00 dinara.Il-Skupština-Opštine-naslovna Usvojen budžet opštine Ivanjica za 2020.godinu

Najviše sredstava namenjeno je infrastrukturnim projektima , nakon čega sledi ulaganja u školstvo.

Osim   budžeta, zasedanje lokalnog parlamenta obeležilo je i usvajanje  predloga poslovanja JKP ‘’Ivanjica’’ u narednoj godini, davanje saglasnosti na Statut i program poslovanja JKP ‘’Duboko’’ iz Užica kao i predlog Lokalnog akcionog plana za mlade opštine Ivanjica.

Diskusija se razvila povodom ponovnog razmatranja  Predloga odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu u narednoj godini kao i obračuna poreske osnovice i poreza  za imovinu fizičkih lica po zonama na teritoriji opštine Ivanjica.Il-Skupština-Opštine- Usvojen budžet opštine Ivanjica za 2020.godinu

Usvajanju ove tačke prethodio je dogovor o sazivanju posebne sednice na kojoj će se sagledati mogućnost podele zemljišta u opštini Ivanjica na više zona, kako bi građani dobili što realniju cenu  poreza. Takođe će se razmatrati i smanjenje planiranih cena konverzije poljoprivrednog u građevinsko zemljište, što bi potencijalnim investitorima omogućilo  bolje uslove za ulaganja.

Zeleno svetlo dobio je i predlog odliuke o dodeli stipendija studentima i učenicima iz Ivanjice  koji ispunjavaju potrebne uslove.

U finišu skupštinekog zasedanja glasalo se za novog člana Opštinskog veća jer je neopozivu ostavku na ovu funkciju podneo  dipl. inženjer FON-a, Mirko Avramović, ali preložena Snežana Hadži Zlatić, diplomirani ekonomista,  nije dobila dovoljan broj glasova.

You may also like...

2 Responses

  1. Tet a tet kaže:

    Šta je sa Javnim radovima?

  2. Centar kaže:

    Ako vlas ne moze da predlozi kandidata koji bi dobio vecinu, sta ocekivati na lokalnim izborima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *