Odloženo suđenje direktoru MB “Namenska” Lučani- 800 radnika aplaudiralo ispred ivanjičkog suda (VIDEO)

Suđenje prvooptuženom za slučaj pogibije dva radnika u fabrici  MB Namenska iz Lučana, direktoru Radošu Milovanoviću, drugooptuženom rukovodiocu pogona raketnih goriva Vladimiru Lončareviću i trećeoptuženom Tomu Stojiću, tadašnjem rukovodiocu zaštite na radu, odloženo je danas u ivanjičkom sudu za 15. novembar.

Do odlaganja je došlo na predlog tužilaštva jer je u međuvremenu okrivljeni Stojić podneo predlog o zaključenju sporazuma za priznanje krivice. Ročište za ovaj predmet zakazano je za 18. oktobar pa je tužilaštvo smatralo da nije isto davati iskaz kao okrivljeni ili kao možda budići svedok. Drugi, okrivljeni u ovom slučaju bili su protiv odlaganja.

Advokat porodice Milivojević, Vladimir Todorić, smatra da je ova navijačka atmosfera navodno spontano okupljenih radnika, klasičan pritisak na sud.

-Ovo je model odbrane koju su primenjivali Jutka i Simonović. Povedu veliki broj ljudi da prave navijačku atmosferu u cilju pritiska na sud.-kaže Todorić.

Ispred ivanjičkog Suda danas se okupilo preko 800 radnika fabrike MB ’’Namenska’’ iz Lučana kako bi pružili podrušku direktoru jer smatraju da je nevin.

Porodica Milovojević okupljanje ispred ivanjičkog suda, shvatila je kao provokaciju.

IL-sudjenje-mb-namenska Odloženo suđenje direktoru MB "Namenska" Lučani- 800 radnika aplaudiralo ispred ivanjičkog suda (VIDEO)

Tandem advokata koji brane optužene,Dragan Palibrk i Miroljub Jovičić, ističu kako je presedan da tužilaštvo traži odlaganje procesa i da su oni danas bili spremni da dokažu nevinost svojih klijenata.

-Sablažnjen sam činjenicom da je tužilaštvo tražilo odlaganje sudjenja jer logično je da je njima u interesu da se postupak što pre završi. Svakodnevno slušamo kritike o sporosti suda, o odlaganju procesaod strane odbrane a onda dodjemo u situaciju da odbrana traži da se sudjenje održi jer mi nemo od čega da bežimo. Kao što sam rekao u sudu dokazaćemo nevinost mog klijenta.-rekao je Palibrk.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *