Čovečica oživela istorijsku prošlost planine Javor i njenih heroja (VIDEO)

Promocija knjige “Čovečice” (pravobitno iskonsko ime za ženu) književnice  Ljiljane Bralović, održana je sinoć u ivanjičkom Domu kulture. Ovdašnjoj publici ovaj roman posebno je interesantan jer prati dešavanja hrabre žene sa planine Javor, podsećajući na Ivanjičanima dobro poznate likove iz teškog, ratnog vremena.

Ovaj roman je svojevrsna oda svim majkama, babama, prababama, kao i  svim ženama koje su u Srbiji bile stub kuće, navela je autorka dodajuči da su one morale da rade sve , pomuzu krave, oru, kopaju, plaste i uveče na trpezu iznesu toplo jelo. O svemu su same vodile računa tokom mnogobrojnih ratova, a sve to bez nekog večeg i vidljivijeg priznanja.

IL-knjizevno-vece Čovečica oživela istorijsku prošlost planine Javor i njenih heroja (VIDEO)

O knjizi su, osim Ljiljane Bralović govorili i profesor doktor lingvistike na novosadskom Filološkom fakultetu, Dragoljub Petrović, kao i mladi pesnik i pisac iz Pranjana, Lazar Biorac. Prisutne su kroz odlomke iz knjige vodili Snežana Trifunović i Ivan Perković prigodnim pesmama, program je upotpunila vokalna solistkinja Jana Stolica, dok su posebnu draž celokupnoj večeri dale žene iz pevačke grupe ‘’Biseri sa Moravice’’.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *