Zasedao lokalni parlament opštine Ivanjica

Predlog odluke  o drugom rebalansu budžeta opštine Ivanjica  jednoglasno je usvojen na današnjem zasedanju lokalnog parlamenta. Osnovni  razlog za donošenje odluke o rebalansu budžeta je stvaranje neophodnog pravnog okvira za izvršenje  određenih rashoda koji nisu  predviđeni osnovnom odlukom o budžetu, a sredstva za njih se obezbeđuju  sa pozicija koje neće biti izvršene do kraja godine.

Predlogom rebalansa budžeta ne menja se fiskalni okvir  utvrđen osnovnom odlukom o budžetu i prvim rebalansom, jer planirani prihodi i rashodi ostju  na istom nivou.

Predlogom rebalansa budžeta  planirani su prihodi iz svih  izvora finansiranja u iznosu 1. 044 938 110,oo dinara i rashodi  u iznosu od  1. 103 061 110,oo.

Najviše polemike izazvala je treća tačka dnevnog reda koja se odnosila  na Odluku o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra  odgovarajućih nepokretnosti za određivanje poreza  na imovinu za 2020. godinu.

IL-skupstina-2-300x142 Zasedao lokalni parlament opštine Ivanjica

Nakon izlaganja Odluke od strane  rukovodioca Odeljenja za lokalnu poresku administraciju Dragoslava Nikolića,  za govornicu je izašao zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović,  koji je  zatražio da se u obrazloženjima ovako važnih tačaka za građane opštine Ivanjica ne koriste  stručni termini. Obrazloženje mora biti jasno, dostupno svakom građaninu uz taksativno upoređivanje cena po već određenim zonama. Takođe se polemisalo o predloženim  cenama  koje su po mišljenju većine odbornika visoke.

Odbornik Dragovan Milinković  informisao je  lokalni parlament  o cenama koje su aktuelne u drugim gradovima Srbije i neuporedivo su niže od predloženih za Ivanjicu.

Nakon toga jednoglasno je odlučeno da se ova tačka skine sa dnevnog reda dok se ne izvrše konsultacije oko zakonskih okvira i mogućnosti  donošenja povoljnije odluke za građane Ivanjice.

U nastavku zasedanja izglasane su izmene i dopune Plana detaljne regulacije  za ski centar ’’Golija’’, usvojen je izveštaj PU ’’Bajka’’, Odluka o dimničarskim uslugama na teritoriji Ivanjica  s tim da se u delu kaznenih odredbi za pravna lica iznos od 70 000 uveća na 100 000 a za preduzetnike iznos sa  40 000 uveća na 75 000 dinara.

IL-skupstina-1-300x142 Zasedao lokalni parlament opštine Ivanjica

Imenovana je i Opštinska izborna komisija za sprovođenje izbora u opštini Ivanjica koju čine:

-predsednik komisije : dipl. pravnik, Jovana Bogdanović (SNS-PUPS)

-zamenik predswednika komisije: dipl. pravnik, Tikomir Ivković (SNS-PUPS))

-član komisije:  dipl.inž. ekonomije, Goran Karaklajić (SNS – PUPS)

-zamenik člana komisije : dipl. socijalni radnik, Darko Novaković (SNS –PUPS)

-član komisije : dipl.inž. poljoprivrede, Ljiljana Mojsilović (SNS-PUPS)

-zamenik člana komisije : dipl. pravnik, Ivan Ivković (SNS-PUPS)

-član komisije: dipl. pravnik, Milanka Kolarević (GG Milomir Zorić)

-zamenik člana komisije: dipl. pravnik, Ivana Bešević (GG Milomir Zorić)

-član komisije: dipl. pravnik, Milunka Zorić (GG Milomir Zorić)

-zamenik člana komisije: master prostorni planer, Zorica Jeremić (GG Milomir Zorić)

-član komisije: dr informatičkih nauka, Duško Parezanović (SPS)

-zamenik člana komisije: ekonomista, Milanka Drašković (SPS)

-član komisije: saobraćajni tehničar, Goran Kimčetić (SDS-  LDP)

-zamenik člana komisije: student, Jovana Ćurčić (SDS –LDP)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *