Nastavljeno suđenje u Ivanjici – Milovanović stigao bez radnika , Milivojevići u suzama (VIDEO)

U ivanjičkom sudu danas je održano suđenje direktoru “Namenske” iz Lučana, penzioneru Radošu Milovanoviću, u vezi s eksplozijom 2017. u kojoj su tragično nastradala dvojica radnika. Tuženi se izjasnio da nije kriv a u kratkom obraćanju nakon uvodne reči advokata  dodao je da će ubuduće odgovarati isključivo na pitanja koje mu bude postavljao sudija. Tok suđenja uglavnom je pratio izjašnjavanje o dokazima priloženim u optužnom aktu mada je advokat odbrane istakao da je jako teško objektivno raditi i suditi u atmosferi ’’medijskog linča’’.

Suđenje Milovanoviću i dvojici rukovodilaca  Vladimiru Lončareviću, vodećem inženjeru u Pogonu za proizvodnju raketnih goriva i Tomi Stojiću, odgovornom licu za bezbednost rada, koji više nije zaposlen u lučanskoj  fabrici, prethodila su dva ročišta jer je Milovanović tužio sestru Mirjanu i oca stradalog radnika Milomira Milojevića “za uvredu časti “. Mirjana čeka prsudu u ponedeljak 18. novembra dok je otac Milovan oslobođen.

-Ja sam samo istinu rekao pred Bogom, mojim mrtvim sinom i ovim sudom. Stojim iza svake izgovorene reči. Ćerci sam u amanet ostavio da ne proda mrtvog brata pa makar joj nudili celu Srbiju, ništa nije vredno njegovog života. Dok budem na ovoj zemlji boriću se za pravdu. –rekao je otac nastradalog radnika, Milovan Milivojević.

IL-Otac-Milivoje-Milovanović Nastavljeno suđenje u Ivanjici - Milovanović stigao bez radnika , Milivojevići u suzama (VIDEO)

Direktor ’’Namenske’’ Radoš Milovanović u Ivanjicu je ovaj put stigao bez pratnje a dočekan je zvižducima i negodovanjem okupljenih koji su došli da pruže podršku porodici nastradalog radnika.il-radoš-milovanovic Nastavljeno suđenje u Ivanjici - Milovanović stigao bez radnika , Milivojevići u suzama (VIDEO)

-I sama država je kroz optužnicu koju je podnela utvrdila da postoje više nego opravdane sumnje da su Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović stradali zbog kršenja pravila vezana za bezbednost na radu. Oslobađajuća presuda u slučaju oca Milovana prva je ispravna odluka ovog suda do koje je došlo zbog interesovanja javnosti. Što se tiče direktora videli ste i sami on je pružio dokaze da su svi odgovorni osim njega pa čak i lekari sa VMA.-rekao je advokat porodice Milivojević, VladimirTodorović.

Advokat direktora Milovanovića, Dragan Palibrk istakao je da će se u ovom postupku prevashodno boriti za civilizovano iznošenje argumenata i stavova obe strane.

-Do sada sam, a i u buduće ću, fer i korektno se ponašati prema porodicama oštećenih ali ću braniti prava svog klijenta u čiju sam nevinost duboko ubeđen. Moj lični stav je da je ovo ustvari kolateralna šteta nekih političkih obračuna. –rekao je između ostalog Palibrk.IL-Sestra-Milivojević Nastavljeno suđenje u Ivanjici - Milovanović stigao bez radnika , Milivojevići u suzama (VIDEO)

Ljudi okupljeni ispred ivanjičkog suda ovaj put podršku su pružali porodici Milivojević dok su direktora Radoša Milovanovića radnici fabrike isprati iz Lučana u znak podrške.

Nastavak suđenja zakazan je za 17. decembar.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *