Ivanjica- Samohrana majka na ulici – Tužiću fabriku! (VIDEO)

Nekoliko radnica fabrike čarapa  Proleter iz Ivanjice najavile su tužbu protiv fabrike i odgovornih lica jer su, kako kažu, bez objašnjenja proglašene tehnološkim viškom.

Među otpuštenima je i samohrana majka dvoje maloletne dece, Suzana Šuluburić, kojoj je posao u Proleteru bio jedini izvor prihoda. Kaže, niko joj nije ni ponudio drugo radon mesto, prosto su je otpustili.

Nakon dugogodišnjeg rada u ivanjičkoj čarapari otkaz je dobila i Stojislava Radonjić iako je imala status osobe sa invaliditetom.

Mila Orestijević kaže da je bila u šoku kada je na oglasnoj table videla spisak radnika proglašenih tehnološkim viškom, na kome se i sama našla.IL-oktaz-proleter-naslovna Ivanjica- Samohrana majka na ulici - Tužiću fabriku! (VIDEO)

Koji je zapravo razlog za smanjenje broja radnika u ovoj, inače uspešnoj fabrici, samo su nagađanja a dominira priča o nesavesnom korišćenju bolovanja što je lose uticalo na poslovanje firme.

Iako smo želeli da čujemo i drugu stranu, usled neprofesionalnog i drskog ponašanja zamenika izvršnog direktora ‘’Proletera’’, Milana Todorovića, to nam je onemogućeno.

You may also like...

7 Responses

 1. Koleginica kaže:

  E Perice, cuti molim te. Žene svaka vam čast. Puna podrška, nedajte da vas ovi botovi obeshrabre. Borite se za svoja prava.

 2. Radnik kaže:

  Tuzno je jedino sto glavni ljudi ove fabrike nisu u Ivanjici i ustvari uopste ne znaju sta se desava. Fabrika radi odlično i svi bi radili kao sat, bez bolovanja, da nema pojedinih da se bahate i omalovayavaju radnike.

 3. Suzana kaže:

  i posle kao borimo se za natalitet, strašno

 4. CRNA RUKA kaže:

  Hajde da postavimo samo jedno pitanje! Da li je samohrana majka žena koja je se razvela ili žena koja nema muža? Hajde sada svi lepo da se razvedemo i da dobijemo titulu “samohrane majke”! PODRŠKA RUKOVODSTVU! KRAJNJE JE VREME BILO ZA OVAKAV ČIN!

 5. Ja sam ja kaže:

  Hahahaha.. Pa bravo. Šta vi možete pametno? Ništa.

 6. Dragan kaže:

  Zbog ovakvih je moje dete pre cetiri meseca napustila Proleter. Nije se moglo naraditi za neradnike. Podrska rukovodstvu.

  • Perica kaže:

   Pa ta Mila nije godinu dana usla u Proleter,ne znam sta je ocekivala I zasto je iznenadjena.Suzana ,takodje.Ko je mogao da joj ponudi drugu opciju kad se nije ni pojavljivala na poslu.Nisu dolazile bre vise meseci,ne moze onaj svet tamo da naradi za takve.Jedina zamerka sto ovo nije dosta ranije uradjeno da se odvoji zito od kukolja.Ovo je mali grad,zna se gde su dodicne provodile vreme a bile na bolovanju.Treba da ih bude sramota od ostalog sveta sto tamo radi.Radi,bre ,narod I subotom I praznikom,I produzeno da bi firma opstala I radila,a one…to bre po godinu dana nije dolazilo…Sta ce da tuze,neka se pokriju usima I neka cute…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *