Hiljadu petsto “najboljih prijatelja” obradovalo mališane u Devićima (VIDEO)

Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da biste promenili svet. Ono se stiče učenjem a obogaćuje svakodnevnim čitanjem. Zato nije slučajno rečeno da je knjiga čovekov najbolji prijatelj.

 

1500 najboljih prijatelja stiglo je u OŠ’’Prof. dr Nedeljko Košanin’’ u Devićima zahvaljujući Dobrotvornom društu ‘’Istina’’ iz Beograda.

Najnoviji naslovi, među kojima je i jedna ‘’Mumija’’ obogatili su, na opšte oduševljenje mališana, biblioteku ove osmogodišnje škole.

Cilj projekta je da se kontinuirano od članova i svih ljudi dobre volje prikupe knjige i poklone malim seoskim školama i bibliotekama koje nemaju dovoljno sredstava da obnove knjižni fond, kaže Željko Mojsilović predsednik Dobrotvornog društva ‘’Istina’’.

IL-naslovna-bibilioteka-devici Hiljadu petsto "najboljih prijatelja" obradovalo mališane u Devićima (VIDEO)

Predstavnici lokalne samouprave Ivanjica prepoznali su značaj ovakvih akcija pa su  se svesrdno uključili u realizaciju istih. Prošle godine knjige je dobilo šest seoskih škola a ove je značajna donacija stigla i u Deviće.

Zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, u obraćanju djacima, istakao je da su knjige gomilano blago sveta i da će se lokalna samouprava truditi da to blago bude dostupno svakom učeniku na terioriji opštine Ivanjica.

Da je poklon Dobrotvornog društva ‘’Istina’’ stigao na pravu adresu potvrdili su učenici ove škole koji su sa nestrpljenjem i oduševljenjem prelistavali nove naslove u školskoj biblioteci.

Zadovoljan i zahvalan je direktor OŠ ‘’ Prof. dr Nedeljko Košanin’’, Radojica Ćirović,  jer će njihova prosvetna ustanova sada imati kompletnu školsku biblioteku u kojoj će svako pronaći svog ‘’najboljeg prijatelja’’.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *