Opozicija ukazala na propuste u radu lokalne vlasti (VIDEO)

Konferenciji za medije Saveza za Srbiju, koja je danas održana, prisustvovali su Milovan Jakovljević, predsednik OO Srpskog pokreta Dveri i doktor Milorad Dramićanin, načelnik higijensko epidemiološke službe DZ Ivanjica i odbornik SO Ivanjica. Ukazali su na tri, po njima, veoma važne teme, a to su: ponovno izlivanje mazuta u reku Moravicu, gasifikacija i raskopavanje ulica kao i problem otpuštanja radnika u fabrici čarapa “Proleter”.

Pored ovih problema dr Milorad Dramićanin ukazao je i na probleme vodosnabdevanja i rasvete naselja iznad regionalnog puta za Kušiće, problem sa snabdevanjem električnom energijom podgolijskih sela i njihovih problema koje im stvara učestala pojava medveda.

Iz Saveza za Srbiju apeluju i upozoravaju lokalnu samoupravu na niz ekoloških problema koje pogađaju opštinu, a to su mogućnost postojanja trafo stanica koje sadrže opasni piralen, zagađenost reke Moravice fekalijama i nepostojanje kolektora za prečišćavanje kao i aktuelni problem izlivanja mazuta u reku, kako tvrde da se desio a potom i pokušaj prikrivanja istog.

IL-KZN-SZS Opozicija ukazala na propuste u radu lokalne vlasti (VIDEO)

Napominju i da strani investitori koji dolaze u Srbiju bez osnova dobijaju povlastice od države, a da time uništavaju srpskog seljaka i poljoprivredu kao jednu od bitnijih grana kojima bi srpska privreda trebalo da se bavi. Prema njihovim rečima to se jasno vidi na primeru otpuštanja 34 radnika iz fabrike “Proleter”.

You may also like...

1 Response

  1. Čedana kaže:

    Gospodine Milovane da li bi ste Vi u Vašoj firmi držali radnike koji se oslobadadjaju norme,a pri tom donose rešenja da su i invalidi rada?Plate primaju redovno ….ako su ceo mesec na bolovanju prime 28000din a ako rade izadju i do 39000din!Ja sam radnica Proletera preko 30god radnog staža u ovoj fabrici i imam platu 45000din sa svim radnim subotama…..ne kažem da je dobro …ali sve te žene a verujte mi ima ih puno više bolovanja nego radnih dana u firmi….žao mi je koleginica koje su zaista bolesne…..u ovoj firmi samo dobri radnici ispaštaju jer istina je da je rukovodeći kadar loš!!Ovo je istina 100%,a Vi budite iskreni i odgovorite mi!!!Hvala unapred!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *