Problem sa izlivanjem mazuta u Ivanjici enigma čak i za stručne službe (VIDEO)

Problem sa izlivanjem mazuta iz cisterne ivanjičkog Zavoda za rehabilitaciju očigledno nije rešen ni nakon tri meseca od ekološkog incidenta koji je podigao javnost na noge. Pri ponovnom pokušaju da se u ovoj zdravstvenoj ustanovi pripreme za grejnu sezonu došlo je do novog izlivanja ali, kako tvrde odgovori u ovoj instituciji, brzom reakcijom sprečeno je ozbiljnije zagađenje Moravice u kojoj se ipak našla mrlja.

 

Direktor Zavoda , Miroslav Popović, tvrdi da su u prethodna tri meseca sprovedene sve mere koje su naložile inspekcijske službe i nadležne institucije. Kada su dobili zeleno svetlo da natoče mazut za novu grejnu sezonu, cisterna je ponovo popustila.

IL-Naslovna-mazut-Miroslav-Popovic Problem sa izlivanjem mazuta u Ivanjici enigma čak i za stručne službe (VIDEO)

Popović ne beži od odgovornosti koja mu se nameće kao prvom čoveku ove ustanove te je stoga, kako kaže, i ostavka ’’na stolu’’ ukoliko se dokaže da u bilo čemu ima njegove krivice . Ali  s’ obzirom da niko, pa ni sertifikovane stručne službe, ne znaju šta se zapravo događa i gde mazut curii, mišljenja je da nije korektno povući se dok se problem ne reši.

Nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave donet je zaključak o privremenom rešenju problema što podrazumeva postavljanje nadzemne cisterne za gorivo kako bi Zavod za rehabilitaciju mogao da nastavi sa nesmetanim radom.  Kao dugoročno rešenje, najavljuje se grejanje na gas.

A da li će nadležni organi ispitati ovaj slučaj do kraja i utvrdi da li je bilo propusta za koje neko mora odgovarati, ostaje da vidimo.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *