Drugi memorijalni turnir “Heroji moravičkog okruga” u Ivanjici (VIDEO)

Sindikat srpske policije organizovao je u Ivanjici drugi memorijalni turnir pod nazivom „Heroji moravičkog okruga“ u znak sećanja na policajce stradale na području Kosova i Metohije i u zoni kopnene bezbednosti od 1998. do 2000.godine.

Iz organizacije ističu da su kroz družeje i sport želeli da sačuvaju sećanje na istaknute heroje, ali i druge koji su dali život za svoju zemlju.

Tom prilikom porodicama nastradalih, Duška Đokovića, Duška Gligorića, Aleksandra Savića, Cvetana Jovanova i Radojka Milovanovića plakete je uručio Darko Ocokoljić, generalni sekretar Sindikata srpske policije-regionalnog centra Čačak, dok je u znak poštovanja Nikoli Davidoviću uručen sat.IL-Polaganje-venaca-naslovna-4 Drugi memorijalni turnir "Heroji moravičkog okruga" u Ivanjici (VIDEO)

Kao jedan od organizatora turnira Darko Ocokoljić pozdravio je prisutne i rekao da će organizatori učiniti sve kako bi ovaj memorijalni prerastao u tradiciju.IL-Polaganje-venaca-naslovna-1 Drugi memorijalni turnir "Heroji moravičkog okruga" u Ivanjici (VIDEO)

Prisutnima se obratio predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović, istakavši da je obaveza svih nas da sačuvamo uspomenu na nastradale koji su ostavili  neizbrisiv trag.

Lazar Ranitović, predsednik Sindikata srpske policije rekao je da se ovim turnirom iskazuje poštovanje herojima koji su za našu bezbrižnu sadašnjost dali svoj živote i da Sindikat nikada neće zaboraviti poginule kolege niti njihove porodice.

Drugi memorijalni turnir posetio je i šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Svetozar Radić, dok je čast da ga otvori imao Aleksandar Risimović, načelnik odeljenja policijske uprave Čačak.IL-Polaganje-venaca-naslovna-2- Drugi memorijalni turnir "Heroji moravičkog okruga" u Ivanjici (VIDEO)

Nakon svečanog otvaranja, predstavnici policije, opštine Ivanjica i porodice nastradalih uputili su se  do centra grada, gde su položili vence na spomenik nastradalima u ratovima od 1991. do 2000. godine.

Za fer plej ekipu turnira proglašena je KMF 92 Ivanjica, najbolji igrač je Damljan Nikolić iz OŽ ’’Niš’’, najbolji strelac je Borisav Minić iz RC „Čačak“ ,  dok je titulu najboljeg  golmana poneo Bojan Mitić.IL-Polaganje-venaca-naslovna-3 Drugi memorijalni turnir "Heroji moravičkog okruga" u Ivanjici (VIDEO)

Ekipno, na trećem mestu našla se Sindikalna grupa „Čačak“, drugo mesto je osvojio Odred Žandarmerije „Niš“, dok je prvo mesto pripalo Regionalnom centru „Čačak“.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *