Savetodavni skup u Ivanjici – Posledica klimatskih promena na poljoprivredu i životnu sredinu (VIDEO)

U konferens sali hotela ’’Park’’ u Ivanjici održano je savetovanje na temu ’’Posledice klimatskih promena na poljoprivredu i životnu sredinu’’ koju je organizovala VŠTSS- Čačak na čelu sa profesorkom Zorom Jugoviću a u saradnji sa opštinom Ivanjica i spec. inž. Sladjanom Borisavljević.

Prisutne je u ime domaćina pozdravio predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović.

Organizatorima i učesnicima ovog važnog savetovanja podeljene su zahvalnice a tokom višečasovnog izlaganja obrađene su teme: uticaj klimatskih promena na zdravlje stanovništva, posledice HAARP sistema na klimatske promene, kontaminacija hrane, uticaj poplava na higijensku ispravnost vode gradskog vodovoda u Ivanjici, regionalni i globalni efekti aerozagađenja, začaj i primena humustina…IL-naslovna-savetodavni-skup-2 Savetodavni skup u Ivanjici - Posledica klimatskih promena na poljoprivredu i životnu sredinu (VIDEO)

Savetovanje je okupilo veliki broj doktora, profesora i stručnjaka iz ove oblasti, poljoprivrednih proizvođača kao i predstavnika resornih ministarstava.

U drugom delu ovog savetodavnog skupa obrađena je sesija tema : identifkacija pogodnih lokacija za primenu solarne energije, primena mikroorganizama u proizvodnji leguminoza, uticaj klimatskih promena na životnu sredinu i zdravlje, uticaj poljoprivrede na razvoj ekonomije, cena maline i tržište u Arilju i Ivanjici, priroda, čovek i ruralna (seoska) sredina.IL-naslovna-savetodavni-skup Savetodavni skup u Ivanjici - Posledica klimatskih promena na poljoprivredu i životnu sredinu (VIDEO)

U hotelu ’’Park’’ prisutni su mogli da pogledaju izložbu ruskog geografskog društva ’’Najlepša zemlja’’.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *