IVANJIČANIMA PRESELA EKSKURZIJA U ITALIJI – Direktor đake vodio u šoping! Za 7 dana obišli 3 tržna centra

Učenici trećeg razreda Gimnazije u Ivanjici obilazili radnje, ali i parfimeriju u San Marinu, u kojoj ih je prvi čovek škole Duško Parezanović ubeđivao da kupuju parfeme

Direktor ivanjičke gimnazije Duško Parezanović tokom sedmodnevne ekskurzije po severnoj Italiji, od 15. do 21. septembra, vodio je učenike trećeg razreda u čak tri tržna centra i jednu parfimeriju, pa su deca više vremena provela u šopingu nego u razgledanju gradova, za šta su njihovi roditelji dali novac.

Ovo za Kurir tvrdi jedan od roditelja učenika čije ime je poznato redakciji Kurira, a koji je želeo da ostane anoniman zbog straha od odmazde direktora nad njihovim detetom.

IL-ekskurzija-Ivanjica IVANJIČANIMA PRESELA EKSKURZIJA U ITALIJI - Direktor đake vodio u šoping!  Za 7 dana obišli 3 tržna centra

Za razgledanje dva sata

Najgore od svega je što je Parezanović u San Marinu đake odveo u jednu parfimeriju i ubeđivao ih da kupuju parfeme radi lične koristi, tvrdi roditelj i nastavlja:
– Zašto đaci za sedam dana moraju da svraćaju u tri tržna centra? Bili su u „Palmanovi“ kod Trsta i u tržnim centrima kod Firence i Riminija. Deca su imala samo po dva sata za razgledanje Trsta i Firence, a isto toliko su proveli u tržnim centrima. Problem je što se direktor Parezanović predstavljao kao vođa puta i o svemu odlučivao – kad će se ići i gde i koliko će se ostati. Vodičima je čak upadao u reč dok su pričali o destinaciji. Deca su se bunila, ali on se pravio blesav – kaže sagovornik Kurira i dodaje da Parezanović već 11 godina učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda vodi na ekskurzije i svuda ima neke dilove s trgovcima.

– Deca su u San Marinu po njegovoj direktivi posetila jednu parfimeriju, a on ih je ubeđivao da kupe parfeme i nakit kao da je to njegova radnja. Pošto je parfimerija mala, naredio je da je deca iz dva autobusa posete u razmaku od pola sata, kako bi svi mogli na miru da kupuju. Kada su deca otišla s vodičima u obilazak grada, direktor je ostao da pokupi proviziju, koju dobija od vlasnika parfimerije u vidu pune torbe parfema, što dokazuju i fotografije – kaže sagovornik Kurira.

Traje godinama

Prema tvrdnjama roditelja, bahatost direktora Parezanovića traje godinama, a jedan od njegovih hirova je i da u hotelima ne bude smešten na spratu na kom su deca da ga ne bi uznemiravala.

– On 11 godina vodi decu drugog razreda u Grčku, trećeg razreda u Italiju i četvrtog u Budimpeštu i tako radi, ali pošto je veoma moćan u gradu, roditelji se boje da prijave njegovo ponašanje da ne bi napravili problem deci u školi. Kruže priče i da uzima novac od dečjih gratisa, profesorskih dnevnica, naplaćuje ocene, upisuje decu u školu za određenu svotu novca. To je javna tajna, ali se građani Ivanjice plaše da ga prijave jer važi za snalažljivog čoveka, koji ima mnogo veza sa lokalnim vlastima – kaže uznemireni roditelj.

Direktor Parezanović NEGIRA OPTUŽBE

 Direktor Duško Parezanović negirao je sve navode roditelja tvrdeći da je ekskurzija besprekorno organizovana.

– Nijedna satnica nije promenjena. U „Palmanovi“ ostali smo duže jer smo čekali drugi autobus. Da li je neko svraćao u parfimeriju u San Marinu, to je njegova slobodna volja, a ako je neko rekao da sam dobio parfeme, to je bruka i sramota – kaže Parezanović i dodaje da nije uzimao nikakav novac od učeničkih gratis putovanja i za upis đaka u Gimnaziju.

Kurir.rs/Slavica Tomčić, Foto: Shutterstock

You may also like...

19 Responses

  1. Mićo kaže:

    Pre nekoliko godina sam išao ispred saveta roditelja kao posmatrač na baš ovu destinaciju. Lično sam bio iznenađen koliko ovaj čovek ima odgovornosti, entuzijazma, profesionalizma i svega što jedan direktor treba da poseduje. Ekskurzija je organizovana bez i jedne zamerke a ovo što pišu neki zli ljudi nadam se da neće ostaviti traga ovom čoveku kome je profesionalizma na prvom mestu,koji je pre svega odgovoran , savestan i častan. Da li iko razmišlja koliko vredi samo to što su sva deca na ekskurziji apsolutno bezbedna i sigurna jer je on tu za sve. Da li se plašite vi koji pišete svakakve gluposti da će vas stići kazna za nepravdu i klevetanje

    • Ucenik kaže:

      Koliko si para dobio da napises te bljuvotine??? Ako je direktor odgovoran za sve zasto onda na ekskurziji bezi od dece i zahteva da u svakom hotelu bude smesten na odvojenom spratu od ucenika, da mu ne bi smetala buka i da moze da se odmori? Ljigavac jedan, vodio je decu u parfimeriju i uzeo procenat. Takvog coveka vi branite! Fuj!!!

  2. Ljubica kaže:

    VELIKA PODRSKA, SVE POHVALE ZA DIREKTORA!

    LJUBICA COLOVIC

    . .. .. .

  3. vukasin kaže:

    pricate gluposti

  4. dragan kaže:

    Direktore pusti ih, ljubomorni

  5. Klk kaže:

    Stoka jedna bezobrazna,od tih parfema je i kupio stan u Beogradu

  6. Mico kaže:

    Svaki ucenik raspolaže sa novcem koji je poneo sa sobom i niko nikoga ne moze naterati da kupuje ono sto nije planirao, pa su mu sulude ove tvrdnje.

  7. Milunka kaže:

    Citam i pitam se da li vas neko tera da posaljete dete na ekskurziju?! Ukoliko neko razmislja kao doticni koji nema dokaze a na sve to ocigledno ne podnosi direktora Gimnazije zasto salje dete na ekskurzije koje organizuje Parezanovic koji daje max da deci obezbedi destinacije koje neki mogu samo na slikama da gledaju

  8. Marija kaže:

    Nije ih niko terao da kupuju, ali su pojedini profesori zaboravili šta je njihova obaveza, oni su ti koji treba decu da usmere ka pravim vrednostima, treba deci ponuditi sadržaj koji vredi. Logično ako ih odvedete u tržni centar da će poželeti da kupuju, ako ih odvedete da razgledaju gradove poželeće da se fotografišu pored lepih predela. Nažalost nije samo u jednom profesoru problem, već u kompletnom školstvu, ali svakako kao pojedinac može da daje svoj doprinos!

  9. Djino kaže:

    Super je bilo na ekskurziji, samo da znate

  10. Goca kaže:

    A je li ih terao direktor da to kupuju. Nije normalno. Zato brate ne lupajte vise…. Deca kupavala ako ih je zanimalo i ako su imali para. A sto im vi roditelji dajete i vise nego sto treba, nije vam kriv direktor.

  11. Gaga kaže:

    Stojim iza svega sto je objavljeno! Jedan nadmen i nadobudan covek,kome se mora stati na kraj! Pozdrav!

  12. professor_Berkley kaže:

    Otkrili ste toplu vodu…traži se novac za zapošljavanje od prosvetnih radnika u gimnaziji , a mogu misliti čime se sve služi gde je velika količina novca u opticaju.

  13. Roditelj kaže:

    Roditeljima kao po obicaju uvek neko drugi kriv. Bolje se malo posvetite deci i vaspitajte ih. Oni kroz skolu prodju, a vama ostaju. A na ekskurzije, privatne casove, da biraju ucitelje i razredne ne moraju ni da idu ni da placaju, to im vi roditelji dozvoljavate. Vazda su ovce bile za šišanje.

  14. Nora kaže:

    On za drugo i ne zna…to je njegov stil…nadmenos lukavost najnizneg stupnja…ima on i “boljih”epizoda od ove italijanske…zalosno…ali…istinito…jeftin u smicalicama,…prosao kroz skolu…al’ skola nije kroz njega…

    • Ue kaže:

      Za nastavnika i direktora dete moze da kaze i/ili izmisli bili sta. Nastavnik svaku rec mora meriti jer svaka moze biti upotrebljena protiv njega. Sramota je sto coveku blatite ime zbog neke decije sale.

  15. Cule kaže:

    Jel sve u redu sa mojim kolegom Kodjom,jel se on vratio ziv i zdrav???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *