Ova deca vraćaju veru u istinske ljudske vrednosti

Retke su ali ipak postoje priče koje vraćaju veru u ljude. Posebno su značajne jer ih donose generacije koje tek dolaze. Sestre Teodora(10) i Katarina(12) Lojanica  iz Ivanjice svojim gestom dale su pravi primer vršnjacima. Vraćajući se iz škole pronašle su mobilni telefon i bez razmišljanja ga odnele u policijsku stanicu. Ubrzo je pronađen vlasnik aparata.

Il-Katarina-i-Teodora-Lojanica-300x142 Ova deca vraćaju veru u istinske ljudske vrednosti

-Sele smo na klupu da se odmorimo i čule u jednom trenutku da zvoni telefon. Shvatile smo da je neko zaboravio mobilni i prvo nam je palo na pamet da pogledamo da li u imeniku ima broj suprige kako bismo je pozvali. Nije ga bilo  a mi nismo želele da dalje listamo po telefonu jer to nije pristojno. Medjutim, dok smo tražile kontakt  primetile smo da pise kum, pozvale smo i on nam je rekao da ostavimo telefon tu gde smo ga našle. Ali to je prometno mesto, prolazi dosta ljudi pa smo ipak odlučile da je najbolje odneti ga u policiju. Policajac nas je pohvalio i rekao da je to što smo uradile ispravno i da tako trebaju i druga deca da se ponašaju. Kasnije su nas obavestili da su našli vlasnika i mi smo bile srećne što je telefon vraćen. Nismo ni znale ko je taj čovek dok nas nije zaustavio na ulici da nam se zahvali i časti nas sladoledom.-priča Katarina.

Poslednjih meseci zabeleženo je nekoliko primera u kojima su osnovci pokazali da sprovode u delo ono čemu ih uče u školi i kod kuće.

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *