Prlička škola blistala na 36. Dečijem majskom salonu u Čačku

IL-prilike-os-deca Prlička škola blistala na 36. Dečijem majskom salonu u Čačku

U Galeriji Narodnog muzeja u Čačku održan je 36. Dečiji majski salon, sa temom ,,Spomeničko nasleđe“. Posetioci su mogli da vide 705 najboljih radova, koje su oslikali učenici iz 17 škola sa teritorije grada Čačka, opštine Lučani, Ivanjice i Gornjeg Milanovca. Đaci OŠ’’Sreten Lazarević’’ iz Prilika  postigli su zapažene rezultate u prezentaciji, raznovrsnim tehnikama i formatima, motiva bogatog kulturnog nasleđa.

Po odluci stručnog žirija pojedinačno su nagrađeni učenici VIII 1 odeljenja Miloš Milutinović i Miloš Gujičić za prikaz figure Kličevački idol (skulptura) i učenik VIII2 Aleksandar Nikolić za plakat, čiji rad je postavljen na početnu stranu kataloga 36. Dečjeg majskog salona. Učešće na ovoj izložbi imalo je 11 učenika priličke škole, od petog do osmog razreda.

Poseban uspeh je to što je stručni žiri zbirku radova učesnika iz Prilika proglasio za najuspešniju u konkurenciji 17 škola učesnica. Isto priznanje ova šklola  dobila je i od Centra za vizuelna istraživanja i razvoj vizuelne kulture Krug.

Za kreativnost i razvoj talenta i postignut uspeh učenika priličke škole zaslužan je nastavnik likovne kulture Goran Kostić, kome je zajedno sa učenicima nagrade uručila Delfina Rajić, istoričar umetnosti i direktor Narodnog muzeja u Čačku. Izložba semože videti u maloj galeriji Narodnog muzeja.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *