Tužilaštvo saslušalo osumnjičenog u slučaju “Putinova rakija”

Više javno tužilaštvo u Kraljevu je saslušalo osumnjičenog Raška Savićevića (53) iz Ivanjice zbog nestanka veće količine rakije iz destilerije „Savićević rakija“.

IL-Destilerija-Savićević Tužilaštvo saslušalo osumnjičenog u slučaju "Putinova rakija"
Destilerija Savićević, Ivanjica.

Ovaj slučaj je pre dve godine izazvao pažnju medija jer je destilerija prije sedam godina počela da izvozi na tržište Rusije i otpočela saradnju sa Upravom poslova predsednika Ruske Federacije. Osumnjičeni Raško Savićević je četiri sata saslušavan na okolnosti slučaja u kojem je negirao krivicu, ali je, kako navode upućeni u slučaj, po prezentovanju materijalnih dokaza davao nelogične odgovore.

Nestala količina rakije iznosi oko 2000 litara, kao i količina staklene ambalaže za istu. Prodajna vrednost ove količine u Moskvi iznosi oko 60 000 evra.

Saša S., prokurista destilerije je u tužilaštvu izjavio da smatra da je osumnjičeni Raško Savićević u saradnji sa još nekim osobama prisvajao rakiju iz destilerije, te istu prodavao nekim ugostiteljskim objektima u Ivanjici i Beogradu, za šta su policiji i tužilaštvu prezentovani dokazi, a naveo je da je policija je u istrazi sakupila mnogo dokaza i ispitala veliki broj svedoka i osumnjičene. Takođe je izjavio da je, prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni Raško Savićević imao već dva slična slučaja pronevere u firmama u kojima je ranije bio radno angažovan, preduzeću „Špik“ i kafeu „Aleksandar“ u Ivanjici.

IL-Savicevic-rakija Tužilaštvo saslušalo osumnjičenog u slučaju "Putinova rakija"

Advokat Sretenka Bulić-Prokić koja zastupa oštećenu destileriju „Rakija Savićević“ je saopštila da je pred Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu, u postupku preduzimanja dokaznih radnji protiv osumnjičenog R.S. iz Ivanjice, dana 16.03.2021. godine saslušan osumnjičeni, a koji je bio jedini zaposleni u destileriji u vreme kada je utvrđen manjak rakije i ambalaže u vrednosti od više miliona dinara. U postupku su saslušani i zastupnik oštećenog, kao i svedoci koji imaju saznanja o konkretnom krivičnom delu nestanka rakije i ambalaže iz destilerije „Rakija Savićević“. Osumnjičeni je saslušan imajući u vidu da postoji osnova sumnje da je učinio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti za koje je, zbog visine pribavljene protivpravne imovinske koristi, zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Avokat je izjavio i da smatra da je u dosadašnjem postupku, od strane policije i tužilaštva prikupljeno dovoljno dokaza, na osnovu kojih će tužilaštvo nastaviti dalje postupanje, u skladu sa zakonom.

Izvor: vostok.rs

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *