Zorana Mihailović i Slobodan Jolović definisali prioritete za Moravički okrug

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihailović, i načelnik Moravičkog upravnog okruga, mr Slobodan Jolović, definisali su prioritete u izgradnji dela saobraćajne infrastrukture na području Moravičkoh upravnog okruga, oslanjajući se na nacionalni program razvoja saobraćajne infrastruktutre Srbije, ali i razgovore vođene sa gradonačelnikom Čačka i predsednicima opština Gornji Milanovac, Ivanjica i Lučani na savetima Moravičkog okruga održanim u Čačku i Lučanima.

IL-jolovic-mihajlovic2 Zorana Mihailović i Slobodan Jolović definisali prioritete za Moravički okrug

Kako su istakli, među najznačajnijim projektima u oblasti saobraćajne infrastrukture su izgradnja autoputeva na Koridoru 11 od Beograda do Požege i dalje prema Crnoj Gori preko Ivanjice i Republici Srpskoj preko Užica, kao i Moravskog koridora Preljina – Pojate i aktiviranje Aerodroma u Lađevcima za kargo i civilni saobraćaj.

Osim toga, na području sve četiri loklane samouprave država će uložiti značajna sredstva i u državne puteve i objekte na području Moravičkog okruga ali i značajna sredstva u izgradnju lokalnih puteva kako bi pomogli građanima da imaju bolje uslove za život.

U Gornjem Milanovcu gradiće se obilaznica koja će povezati tranzitni saobraćaj ovog grada i Ibarske magistrale sa Autoputem LJig – Preljina, petlja Takovo, čija se vrednost sa izradom projektne dokumentacije procenjuje na oko 700 miliona dinara.

Čačak je, između ostalog, stavio akcenat na izgradnju kružnog toka u Preljini i izradu projektno tehničke dokumentacije za i mosta sa pristupnim saobraćajnicama na reci Zapadnoj Moravi (Beljina-Prijevor).

U Lučanima se planira ulaganje preko 300 miliona dinara u više loklanih putnih pravaca, među kojima su i Stranjanci – škola u Živici 3,5 km, u MZ Viča zaseok Andrići 1,2 km i Glavonjići popravka 4,9 km, u zaseoku Glavonjići 1,5 km, u MZ Guberevci oko 5,8 km, Vučkovica-G.Dubac 3 km, u MZ Rti 2 km, MZ Kaona 1,7 km, MZ Kotraža Pšanik-Brest 3,45 km, put Dragačica-Draškovića mehana 3,3 km, u MZ Milatovići 1,9 km, MZ Lučani 1,15 km, u selu Lučani – Milovanovići 0,7 km, prema manistirima Sretenje 2,35 km i Trojice 2,1 km.

IL-jolovic-mihajlovic Zorana Mihailović i Slobodan Jolović definisali prioritete za Moravički okrug

Ivanjica se opredelila za putni pravac Ivanjica – Devići, dužine 8,3 km, čija predračunska vrednost iznosi oko 280 miliona dinara.

Značajnu ulogu i odgovornost u realizaciji loklanih projekata  sa stanovišta izrade projektno tehničke dokumentacije i rešavanja imovinsko pravnih odnosa imaće loklane samouprave i od njihove efikasnosti zavisiće brzina i dinamika ovih radova, a planirano je da oni budu realizovani ove i naredne godine.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *