Osnovano Udruženje seoskih žena Dragačeva

U Guči je osnovano  Udruženje  seoskih žena Dragačeva ćije že sedište biti u Guči.  Nakon prezentacije, razmatran je i usvojen statut Udruženja seoskih žena Dragačeva i izabrano rukovodstvo.

IL-seoske-zene-dragaceva-1 Osnovano Udruženje seoskih žena Dragačeva

Za predsednicu Skupštine izglasana je  Mirjana Jerinić iz Guče, potpredsednica je  Snežana Ružičić iz Milatovića. Izvršni odbor čini će predsednica Svetlana Jevremović iz Guče,  potpredsednice Slavenka Marinković iz Dljina, Svetlana Davidović iz Kaone, Bojana Ivanović iz Turice, članice Vera Ružić iz Milatovića i Dušica Ranović iz Viče. Predsednica Nadzornog odbora je  Ivana Jorović iz Živice, njena zamenica Vera Pajović iz Guče a treži ćlan je  Vesna Todorović iz Lučana.

Nakon izbora rukovodstva, predstavljen je, razmatran i usvojen Program rada Udruženja seoskih žena Dragačeva za 2019. godinu.

Na osnovu tradicije okupljanja i organizovanja u Dragačevu, u prvom redu Dragačevske zadruge žena ’’Rajka Borojević’’ – prve i najstarije ženske zadruge u Srbiji, u okviru projekta ‘’Seoske žene Zlatiborskog, Moravičkog i Raškog okruga su snaga zajednice’’ koji finansira Agencija ŽENE UJEDINJENIH NACIJA – Kancelarija u Srbiji po pozivu Economic Empowerment of Rural Women CFP No. 2018-03 GEF, a koji realizuju udruženja ‘’ Ženski centar’’ – Užice, ‘’Fenomena’’’’ –Kraljevo i Ekološko društvo’’-  Dragačevo – Guča, pokrenuta je inicijativa I osnovano ovo udruženje.

Prisutnima su se obratili ,Miloš Jovičić, potpredsednik opštine Lučani, Slađana Petrić, direktorka Regionalne Poljoprivredno – stručne i savetodavne službe Čačak, Radmila Gujaničić, predsednica Upravnog odbora Ženskog centra Užice, Snežana Kostić, predsednica Upravnog odbora Udruženja samoukih slikara i vajara Dragačeva i Ljiljana Ivanović, predsednica Udruženja učitelja Dragačeva.

IL-seoske-zene-dragaceva-2 Osnovano Udruženje seoskih žena Dragačeva

Na prigodnoj svečanosti koja je usledila nakon osnivanja usdruženja posluženi su domaći specijaliteti koje su pripremile članice Udruženja seoskih žena Dragačeva.

You may also like...

1 Response

  1. Nenad kaže:

    Lepo.Dobro je sto ima mladje i starije generacije.Podrska i veliki pozdrav.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *