Nova 44 otkaza u ŠPIK Iverica d.o.o. – Fabrika pred gašenjem (VIDEO)

U narednih mesec dana, kompanija Špik iverica d.o.o. iz Ivanjice, koja posluje u sastavu grupacije Fantoni  iz Italije, najavila je otkaz za 44 radnika. O razlozima koji su doveli do toga govori  povernik „Sindikata nezavisnost“ Špik iverice, Miljko Radović.

Ova firma privatizovana je novembra 2006. godine, i od tada su ukinuta mnoga radna mesta, a obim posla se nije smanjivao. Tokom 2018. godine rađen je socijalni program, u okviru kog je otpušteno 40 radnika.

Miljko Radović i  Zoran Ćeriman, koji imaju preko 30 godina radnog staža u ovoj firmi pitaju se da li je postojao način da se dođe do drugačijeg ishoda.

IL-spik-iverica-fantoni-group-ivanjica Nova 44 otkaza u ŠPIK Iverica d.o.o. - Fabrika pred gašenjem (VIDEO)

Na spisku radnika koji će dobiti otkaz su oni sa starosnom dobi preko 50 godina, a Nacionalna služba za zapošljavanje pojasnila je koje su im dalja prava i opcije.

You may also like...

2 Responses

  1. RODOLJUB kaže:

    PRODJI MALO PORED SPIKA PA POGLEDAJ KAKVI SU IM KROVOVI NA KUCAMA ,POCRNELI SKROZ. PROZORE OD PRASINE NE MOGU DA OTVORE.SVO ZIMZELENO DRVECE ISPRED IVERICE SE POSUSILO I IZGORELO.ZNAS LI KOLIKO JE U POSLEDNJIH NEKOLIKO GODINA U OKOLINI UMRLO LJUDI OD KARCINOMA PLUCA.KOLIKO IH SE GUSI OD ALERGIJA,KOLIKO BOLUJE OD RAZNIH OBLIKA KARCINOMA .E TO JE ZALOSNO,JEL TOGA PRE NIJE BILO.

  2. Pera kaže:

    Smeta meštanima, a dok su oni radili u firmi bilo sve dobro … Žalosno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *