Nestao Milutin iz Luka kod Ivanjice, poslednji put viđen 25.novembra

Milutin Milenković (56), zvani Luća iz ivanjičkog sela Luke nestao je početkom decembra prošle godine, i od tada ga više niko nije video ni čuo. Živeo je sam nakon smrti roditelja, najčešće u porodičnoj kući u Lukama, ali je povremeno boravio i u Čačku gde ima kuću u naselju Atenica.

IL-Milutin-Milenkovic-nestao Nestao Milutin iz Luka kod Ivanjice, poslednji put viđen 25.novembra

Njegove komšije u Lukama kažu da ga niko nije video već gotovo dva meseca, a i plaše se, kako kažu, da mu se nešto nije dogodilo.

Poslednji put ga je videla sestra Mladena koja je udata i živi u selu Vučkovica, krajem novembra prošle godine. Nestanak brata je prijavila u Policijskoj upravi u Čačku.

  • „Milutin je poslednji put bio kod mene 25. novembra. Nakon toga je otišao kući u Čačak. U međuvremenu je nestao, zvala sam ga gotovo svaki dan, ali od njega ni traga ni glasa. Telefon mu je nedostupan, pa sam odlučila da njegov nestanak prijavim u policiju i to sam učinila 19, decembra. Više puta sam odlazila da pitam za eventualne pomake u potrazi, ali su mi rekli da još uvek nemaju nikakva saznanja“, kaže za InfoLIGU Milutinova sestra Mladena Lazić.

Mladena je sa svojim sinom u par navrata obišla obe kuće. Objekti su zaključani, a u njima nema tragova koji bi eventualno ukazali na premetačinu, otmicu ili slično.

IL-Milutin-Milenkovic-nestao-kuca-luke Nestao Milutin iz Luka kod Ivanjice, poslednji put viđen 25.novembra

Kuća Milutina Milenkovića u Lukama

IL-Milutin-Milenkovic-nestao-kuca-luke2 Nestao Milutin iz Luka kod Ivanjice, poslednji put viđen 25.novembra

  • „Jednostavno ne znam šta da kažem, plašim se. Nisam čula da je imao nekih problema, da je sa nekim bio u svađi. Nije se žalio, nije ni nagoveštavao da bi mogao nekud da otputuje. Imao je ranije malo psihičkih problema, ali mislim da to nije razlog za nestanak“, kaže sestra Mladena.

Ona svedoči da su njih dvoje posle očeve smrti nasledili izvestan novac, a da je on sam u kući u Lukama pronašao još jednu skrivenu svotu. Međutim Mladena kaže da novac sa računa nije podizan.

  • „On je od tog novca kupovao neka vozila, trošio pare na bezvezne stvari. Molila sam ga da pripazi, jer pare dođu i prođu. Hvalio se svuda okolo kako je našao i nasledio pare, pa se plašim da ga neko nije opljačkao ili kidnapovao“, svedoči Mladena.

IL-Milutin-Milenkovic-nestao2 Nestao Milutin iz Luka kod Ivanjice, poslednji put viđen 25.novembra

U Policijskoj upravi u Čačku nam je potvrđeno da je prijavljen nestanak Milutina Milenkovića iz Luka, nakon čega je raspisana objava i pokrenuta intenzivna potraga za nestalim licem.

Sestra Mladena poziva sve koji ga znaju ili prepoznaju da informacije dostave policiji u Čačku ili Ivanjici.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *