Film Kralj Petar Prvi danas i sutra u Ivanjici

IL-kraljpetarprvi-dk-ivanjica2 Film Kralj Petar Prvi danas i sutra u Ivanjici

Film koji je punio bioskopske sale širom Srbije i regiona stigao je i u Ivanjicu.  U velikoj sali Doma kulture 14. i 15. marta na repertoaru  je ‘’Kralj Petar Prvi’’. Dugoočekivani film  u režiji Petra Ristovskog, sa Lazarom Ristovskim u naslovnoj ulozi Ivanjičani će moći da pogledaju u dva termina, 17:30 i 20 časova. Cena ulaznice je 200 dinara.

Film prati kralja Petra Prvog u donošenju i sprovođenju teških odluka za Srbiju i njen narod na početku Prvog svetskog rata. Sa estetikom holivudskog blokbastera, ovo ostvarenje Petra Ristovskog je svojevrsni ratni spektakl u čijem je centru priča o hrabrosti, stradanju i mučeničkom povlačenju srpske vojske na početku Velikog rata.

U odličnoj glumačkoj podeli istakli su se mladi glumac Milan Kolak u liku dobrovoljca Marinka Spasojevića i dečak Ivan Vujić koji igra Momčila Gavrića, najmlađeg oficira u Prvom svjetskom ratu. Borbu srpskog naroda u Velikom ratu odlično su dočarali i Svetozar Cvetković, Radovan Vujović, Marko Todorović, Pavle Jerinić, Danica Ristovski, Aleksandar Vučković i drugi.

IL-kraljpetarprvi-dk-ivanjica Film Kralj Petar Prvi danas i sutra u Ivanjici

Film je sniman šest meseci na brojnim autentičnim lokacijama po čitavoj Srbiji – na Staroj planini, u Knjaževcu, Valjevu, Krupnju, Soko-gradu, Beogradu, Somboru, Pančevu, Kosmaju, Sremskim Karlovcima i na Krfu.

U snimanju je učestvovalo više od 100 glumaca i 7.000 statista.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *