Neverovatno, radnici ivanjičke fabrike slavili otkaze uz trubače (VIDEO)

IL-spik-iverica-rucak1 Neverovatno, radnici ivanjičke fabrike slavili otkaze uz trubače (VIDEO)

  • -Ovo se nikada do sada nije desilo. Svirali smo veselja, svadbe, rodjendane, pa nažalost i sahrane, ali otkaze do sada nismo svirali nikome-kaže trubač Aleksandar Milić iz Ivanjice. Njegov orkestar pozvan je danas da odsvira  44 otkaza  radnika iz preduzeća’’  Špik iverica’’ iz Ivanjice koja posluje u okviru kompanije ’’Fantoni’’ iz Italije.

Ova firma privatizovana je novembra 2006. godine, i od tada su ukinuta mnoga radna mesta, a obim posla se nije smanjivao. Tokom 2018. godine rađen je socijalni program, u okviru kog je otpušteno 40 radnika. Novom sistematizacijom bez posla su ostala još 44 radnika a kako tvrdi Zoran Ćeriman koji je u ovoj fabrici proveo više od 30 godina, postojala su i druga rešenja ali za njih nije bilo sluha.

IL-spik-iverica-rucak2 Neverovatno, radnici ivanjičke fabrike slavili otkaze uz trubače (VIDEO)

  • -Ovakav način opraštanja od fabrike u kojoj smo proveli život, je ustvari taj naš srpski inat da pokažemo da smo ne uništivi, iako nam niko od nadležnih nije pomogao. Ne znamo kako ćemo dalje i čime hraniti porodice, ali bar uz pesmu da se rastanemo jer smo u firmi proveli najlepši deo života, delili dobro i zlo.-kaže Ćeriman.
  • To malo novca što smo uspeli da sakupimo od naših ’’praznih džepova’’ izdvojili smo da obeležimo ovaj dan kada ostajemo bez  posla a uskoro i bez fabrike koja je bila za ponos Srbije-kaže Radosav Grujović.

Uz  pesmu ’’Oj drugovi je l’ vam žao’’  radnici koji su dobili otkaze veselili su se mada , kako kažu, to je samo inat ali im duša plače za onim lepšim vremenima.

You may also like...

3 Responses

  1. Posle svadbi,rodjendana,krstenja,punostva,odlazaka u vojsku dosao red i na otkaze. hahahaahahaha…

  2. Goran kaže:

    Bravo momci svaka čast

  1. 08/04/2019

    […] Izvor: Infoliga.rs […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *