Švercerkama skanka iz Požege ukupno osam godina zatvora, popu i pojcu po godina kućnog pritvora

Svetlana Popadić (47) iz Lopaša kod Požege i Nenad Stojanović iz Valjeva (40) osuđeni su u Višem sudu u Čačku na po pet godina zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i trgovine opojnim drogama, a Svetlanina ćerka Ana (25), pod istom optužbom, na tri godine lišenja slobode.

IL-droga-svestenik-godinu-dana Švercerkama skanka iz Požege ukupno osam godina zatvora, popu i pojcu po godina kućnog pritvora

Presudu je izreklo veće kojim je predsedavao Branko Milovanović.

Dokazima na pretresu utvrđeno je da je ćerka, po majčinom nagovoru, podstrekla Zorana Marinkovića (44) da preveze drogu sa Kosmeta u Švajcarsku ili nađe nekoga za taj posao, uz obećanu nagradu od 5.000 evra. Ovaj je angažovao svojeg poznanika, Milana Jordovića (42), pošto je Marinković bio pojac u crkvenom horu u Lučanima, a Jordović sveštenik na parohiji u Savincu kod Požege.

Na dogovoru u Požegi Svetlana je popu i pojcu predala „folksvagen pasat” ubedivši ih da da ne mogu biti otkriveni, ni pomoću skenera niti psa tragača, dala im novac za gorivo i obećala da će imati vezu tokom puta i utovara. To je bio Stojanović koji ih je čekao u Lešku na Kosmetu, odveo do motela „Izvor” u Zvečanu uzeo ima kola i otišao u nepoznatom pravcu, vrativši se posle nekoliko sati. Dao im je ključeve i rekao da je roba ubačena u bunker. Putujući nazad u dva automobila, Stojanović je bio u taksiju, sastali su se ponovo, po dogovoru, u Raškoj, gde je Marinković stavio novu SIM karticu u drugi telefon. Sporazumeli su se da se vide posle dva dana, kako bi Stojanović preuzeo drogu. Međutim, iste večeri, a to je bio 27. februar prošle godine, policija je u Mrčajevcima zaustavila popa koji je vozio „pasat” i pojca, i u bunkeru u podu vozila, ispod sedišta, pronašla 52 paketa marihuane, ukupne težine 24.172 grama.

Te večeri i narednih dana svi učesnici ovog transporta našli su se iza brave, ali su se ubrzo Jordović i Marinković nagodili sa višim javnim tužiocem priznajući krivicu pa su po tom sporazumu osuđeni u Višem sudu u Čačku na po godinu zatvora, i kaznu izdržavaju u kućama.

Izvor: RINA

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *