Drama na ivanjičkoj planini – Kinezi evakuisani iz metarskih smetova (VIDEO)

IL-kinezi-spaseni-iz-smetova3 Drama na ivanjičkoj planini - Kinezi evakuisani iz metarskih smetova (VIDEO)

Prava drama odigrala se noćas na planini Javor kada je četvoro Kineza  ostalo zaglavljeno u metarskim snežnim smetovima. Oni su se uputili u Crnu Goru a navigacija ih je odvela u bespuće ivanjičke planine okovane snegom . Uplašeni i bespomoćni Kinezi su uputili poziv za pomoć a lokalna vlast i dvojica ljudi dobre volje, Vladimir Nešovanović (šlep služba ”Nešovanović”) i Nedeljko Milišić, uspeli su da ih bezbedno evakuišu, smeste u hotel u Ivanjici, poprave im oštećenja na automobilu i isprate put Crne Gore.

Amstast i Džejn iz Šangaja kažu da im nije bilo prijatno jer na mestu gde ih je sneg zavejao nije bilo kuća, ljudi, a signal mobilne mreže je prilično loš. Ipak ovo neprijatno iskustvo donelo im je i nešto lepo, nove prijatelje iz Ivanjice  kojima, kako kažu, žele od srca da se zahvale na pomoći i gostoprimstvu.

IL-kinezi-spaseni-iz-smetova2 Drama na ivanjičkoj planini - Kinezi evakuisani iz metarskih smetova (VIDEO)

Vlade i Nedeljko, zbog ogromnog snega, oluje i niskih temperatura uspeli su da stignu do Kineza tek iz drugog navrata. Na inicijativu zamenika predsednika opštine Ivanjica, Momčila Mitrovića, u podršku je krenuo i lokalni tim za delovanje u vanrednim situacijama.

Četvoro Kineza je smešteno u ivanjički hotel a ujutro, nakon doručka, autom koji je prethodno majstor kompletno pregledao, nastavili su put u toplije krajeve.

  • Veoma smo zahvalni ovim ljudima koji su nam pomogli i ugostili nas kao pravi prijatelji.  Nikada to nećemo zaboraviti.-rekla je Džejn.

IL-kinezi-spaseni-iz-smetova Drama na ivanjičkoj planini - Kinezi evakuisani iz metarskih smetova (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *