Održan četvrti građanski protest „#1od5miliona” u Ivanjici

IL-4protest1od5milona-setnja2 Održan četvrti građanski protest „#1od5miliona” u Ivanjici

Građanski protest pod nazivom „#1od5miliona“ održan je sinoć u Ivanjici po četvrti put. Par stotina nezadovoljnih stanjem u zemlji i društvu okupilo se ponovo u centru grada, a njima su se sa improvizovane bine obratili Milan Glavinić, članica Asocijacije nezavisnih odbornika iz Arilja, inženjer industrijskog dizajna Irena Mijailović i narodna poslanica u Skupštini Srbije dr Ana Stevanović.

IL-4protest1od5milona-ana3 Održan četvrti građanski protest „#1od5miliona” u Ivanjici

Na samom početku pripadnicama lepšeg pola organizatori protesta su čestitali praznik – Dan žena.

Milan Glavinić je okupljenima između ostalog rekao da pojedinci učesnike protesta pokušavaju da posvađaju.

IL-4protest1od5milona-decak Održan četvrti građanski protest „#1od5miliona” u Ivanjici

  • „Zaboravite na ćutanje i trpljenje, zaboravite vaše sitne, lične interese. Svako ko vidi zločin, a ćuti, i sam je saučesnik u tom zločinu. Osvestite se, porodica kao osnov svakog naroda i zemlje, napadnuta je. Zaglupljuju nas raznim programima u kojima se gleda promiskuitet i nemoral. Školstvo nam je degradirano. Decu nam uče lažnoj istoriji, lažnoj stvarnosti, truju nas medijima. Gde vam je nestala hrabrost ljudi, gde je nestala želja za slobodom. Probudite se, dok ne bude kasno”, poručio je Glavinić.

Odbornica iz Arilja, Irena Mijailović je govorila o urušenom sistemu vrednosti u društvu, i kako je rekla ukinutom osnovnom pravu na pristojan život.

IL-4protest1od5milona-mijailovic Održan četvrti građanski protest „#1od5miliona” u Ivanjici

  • „Večeras sam ovde sa vama zbog svoje dece, vaše dece, naše dece. Kad pomislim na njihovu budućnost, ja se smrznem. Ne vidim trenutno u ovom društvu ni jednu svetlu tačku kao uzor koji mogu da im nađem, da ga slede. Živimo u totalno deformisanom sistemu. U njemu mi regrutujemo našu decu za neke Nemačke, Švajcarske, Francuske, Amerike, pa se pitam za koga ih mi gajimo, jel to naša uloga kao roditelja. Živimo u sistemu koji je uzurpiran i privatizovan od strane jednog čoveka, kod koga je i nož i pogača i sve dok se ne desi potpuna reforma ovog sistema, nemojte biti u iluziji, neće nam biti bolje”, rekla je Mijailovićeva.

Narodna poslanica dr Ana Stevanović prvi put je govorila na protestima.

IL-4protest1od5milona-ana Održan četvrti građanski protest „#1od5miliona” u Ivanjici

  • “Dragi moji Ivanjičani, živite u jednom od najlepših i najzdravijih krajeva Srbije. Imate bogatu istoriju, bogatu kulturu i nasleđe, bogatu i plodnu zemlju i skoro sve što treba da pošteno radite, stvarate i živite od plodova svoga rada. A, na žalost, i sami znate da to nije tako. Zahvaljujući neodgovornim vlastodršcima, iz vašeg kraja odlaze ljudi bez namere da se ikada vrate. Odlaze mladi, ostavljajući roditelje u suzama. Odlaze čitave porodice odavde, kako bi negde drugde, a ne na ovoj lepoj zemlji u vašoj divnoj varoši gradili i živeli svoj život. Zbog bahatih, nepismenih i neodgovornih, vaš kraj pun mogućnosti danas je unazađen. Oduzeta nam je sloboda i dostojanstvo. Loši ljudi, bez znanja, vaspitanja i škole nametnuli su nam jaram i okove i postali gospodari naših života. Zato im kao hrabri, ponosni i čestiti ljudi, sa ovog mesta kažemo – dosta”, naglasila je poslanica Stevanović.

IL-4protest1od5milona-ana2 Održan četvrti građanski protest „#1od5miliona” u Ivanjici

Protestna kolona se nakon govora učesnika, centralnom gradskom ulicom uputila do trga ispred Doma kulture i nazad. Novi protest, peti po redu, prema najavama organizatora biće održan u petak 15. marta u 18 časova na istom mestu.

IL-4protest1od5milona-setnja Održan četvrti građanski protest „#1od5miliona” u Ivanjici

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *