Čovek koji prolazi neprohodnim putevima i pomaže ljudima (VIDEO)

Svake zime, kada sneg okuje Ivanjicu i njena sela, a mraz i hladnoća pokažu svoju surovost, jedini čovek koji može proći neprohodnim putevima i pomoći ljudima koji su zavejani, zaboravljeni i napušteni jeste Radojko Jovančić.

IL-rade-motorne-sanke-golija Čovek koji prolazi neprohodnim putevima i pomaže ljudima (VIDEO)

Već sa prvim većim snegom njegova svakodnevica posvećena je probijanju smetova, kako bi sa humanistima Crvenog krsta, Hitnom službom i Timom za delovanje u vanrednim situacijama pomogao najugroženijima.

Rade u svom humanom gestu nikada nije usamljen, njemu pomažu volonteri Crvenog krsta, sa kojima je tokom ove zime prešao preko 600 kilometara.

Iako postoje mnogi problemi sa kojima se Radojko i spasilačke ekipe susreću, poput nedostatka još najmanje jednih motornih sanki i nepristupačnog terena na kom često ostaju bez signala mobilne telefonije, njihovu plemenitu nameru ništa ne može da spreči.

O velikom srcu ovog Ivanjičanina svedoči činjenica da je čitav njegov rad na volonterskoj bazi, i to još od 2012. godine kada je ivanjičku opštinu okovao sneg preko tri metra.

IL-rade-motorne-sanke-golija.2 Čovek koji prolazi neprohodnim putevima i pomaže ljudima (VIDEO)

Kako bi njihove humanitarne akcije bile uspešne, lokalna samouprava im uvek izlazi u susret pružajući nesebičnu podršku i pomoć.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *