Produžen raspust do 25.februara

S obzirom na to da je u mnogim gradovima na području Srbije proglašena epidemija gripa, danas je na sednici Vlade usvojena preporuka Ministarstva zdravlja da se zimski raspust produži za nedelju dana.

IL-skola-deca-dvoriste Produžen raspust do 25.februara

Zbog broja obolelih na teritoriji Moravičkog okruga epidemija je proglašena 11. februara, a epidemiolozi su posebno izražavali bojazan zbog povratka dece u kolektiv, odnosno završetka rasputa.

Opština Ivanjica donela je odluku o prekidu obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama, u periodu od pet radnih dana, odnosno do 22. februara, kako bi se sprečilo povećanje broja obolelih međi decom, učenicima i zaposlenima.

Stoga, osnovci i srednjoškolci u Ivanjici, ali i Lučanima, Arilju, Guči, Zlatiboru i Čajetini vraćaju u klupe 25. februara.

Do sada su prijavljene epidemije na teritoriji Pirotskog, Moravičkog, Zlatiborskog i Nišavskog okruga, a obolelih ima skoro u svim delovima zemlje – na područjima Grada Beograda, Južnobačkog, Pomoravskog, Jablaničkog, Kolubarskog, Rasinskog, Severnobačkog, Severnobanatskog, Zapadnobačkog, Šumadijskog, Raškog, Braničevskog, Podunavskog, Južnobanatskog, Mačvanskog, Borskog, Sremskog, Topličkog, Zaječarskog i Pčinjskog okruga.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *