Prvi ” Sretenjski market” u hotelu Mona na Zlatiboru

Hotel “Zlatibor Mona”  ove godine po prvi put organizuje sajamsku manifestaciju “Sretenjski market” u periodu  14.-16. februara  2019. godine. Tema sajma su autentični proizvodi i ukusi Srbije.

IL-SretenjskimarketMonaZlatibor Prvi " Sretenjski market" u hotelu Mona na Zlatiboru

Hotel „Zlatibor Mona“ na Zlatiboru prvi put ove godine, uz podršku Turističke organizacije Zlatibor i Turističke organizacije Užice organizuje sajamsku manifestaciju „Sretenjski market“, osmišljenu kao spoj tradicionalnog i savremenog, odnosno, gostima i posetiocima će ovim povodom biti ponuđeni autentični domaći gastronomski proizvodi i pića. Prvi, sa ambicijom da, kroz izvesno vreme, preraste u tradicionalni, „Sretenjski market“ će se održati od 14. do 16. februara u kongresnom centru Koledo u hotelu “Zlatibor Mona” koji će na najbolji način ugostiti sve izlagače i posetioce manifestacije. Zvanično otvaranje i obraćanje organizatora najavljeno je za 14 časova.

Spajajući tradiciju i običaj srpskog naroda vezane za praznovanje Sretenja (15. februara), Svetog Trifuna koji mu prethodi, kao i praznik Dan zaljubljenih, Sv. Valentin, koji se od skoro počeo obeležavati u krugovima mlađe populacije, „Sretenjski market“ ima za cilj da posetiocima ponudi odabrane autentične ukuse: gastronomske specijalitete, vina i rakije, a sve vezano za tradiciju porodičnih i prijateljskih okupljanja povodom praznika.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *