Ponuda Ivanjice na 41.Međunarodnom beogradskom sajmu turizma

U susret 41. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu, od 21. do 24. februara, turistička organizacija opštine Ivanjica spremila je ponudu vrednosti i potencijala koje nudi domaćim, ali i stranim turistima.

Prema rečima Miloja Ostojića, menadžera TOOI, ono što turiste posebno privlači poslednih godina, jesu pešačenje i planinarenje kao vid aktivnog odmora. Na teritoriji opštine Ivanjica postoji više obeleženih pešaških staza, koje prolaze kroz živopisne terene, a najviše ih ima na Goliji, Javoru i Mučnju.

IL-mucanj-pogled-tooi Ponuda Ivanjice na 41.Međunarodnom beogradskom sajmu turizma

  • „Pored pešačenja, takav vid odmora podrazumeva i penjačke staze, ali i biciklizam, koji je naročito interesantan zaljubljenicima u spoj odmora i adrenalinskih sportova. Takođe, sve više je, u planinskim delovima ivanjičke opštine zastupljen planinski biziklizam, za koji se staze nalaze na najatraktivnijim delovima Golije, Mučnja i Javora.” – kaže Ostojić za Info LIGU.

Iz Turističke organizacije najavljuju i novine za predstojeću sezonu, a to je povećanje smeštajnih kapaciteta, ali i uređenje još privlačnih lokaliteta.

  • „Prema našoj proceni od maja meseca će ponuda smeštajnih kapaciteta biti bogatija za 50 do 70 ležajeva, koji se nalaze u luksuznim vilama- Bešević i Obradović. One su opremljene dodatnim sadržajima, poput bazena, i moći će da ugoste i najzahtevnije goste. Takođe, turističku ponudu ivanjičke opštine planiramo da obogatimo izgradnjom vidikovca na Mučnju. Sa samog vrha ove planine pruža se nestvaran pogled koji sve ostavlja bez daha.”– dodaje Ostojić.

IL-tooi-besevic-apartmani Ponuda Ivanjice na 41.Međunarodnom beogradskom sajmu turizma

IL-tooi-obradovic-apartmani Ponuda Ivanjice na 41.Međunarodnom beogradskom sajmu turizma

Ciljna grupa TO jesu turisti iz Vojvodine, ali i urbanih mesta, poput Beograda, Novog Sada, Niša, odakle Ivanjica i beleži najviše poseta. Katići i Kušići, sa nadmorskom visinom od oko 1000 metara, kao mesta koja se nalaze na značajnim putnim pravcima, beleže stopostotnu popunjenost tokom letnjih meseci, kada domaći i strani turisti koriste priliku da uživaju u seoskom ambijentu pre odlaska ili povratka sa mora.

  • „U odnosu na prethodne godine, tokom 2018. zabeležen je porast kako u broju dolazaka turista, tako i u broju noćenja. Rast koji je statistički praćen jeste onaj legalni, gde je reč o gostima koji su prijavljeni. Ipak, postoji veliki broj turista koji nisu prijavljeni iz određenih zakonskih regulativa. Naše procene su da je ostvaren rast u prometu turista negde oko 20 posto.”– kaže Ostojić.

IL-miloje-ostojic-tooi Ponuda Ivanjice na 41.Međunarodnom beogradskom sajmu turizma

Sve više stranih državljana se intreresuje za bogatu turističku ponudu ivanjičkog kraja. Tokom prethodne godine, Ivanjicu kao destinaciju za odmor i uživanje, birali su turisti iz okolnih zemalja, ali i Nemci, Englezi, Francuzi, Italijani.

Prema rečima Miloja Ostojića interes stranih turista jeste da što više vide, ali i da uživaju u blegodetima čistih reka, svežeg planinskog vazduha, i bogatoj, ali zdravoj gastronomskoj ponudi.

  • „Kinezi sve češće dolaze u Srbiju, i oni su specifični gosti zato što izbegavaju da noće više od dve noći u istom mestu. Oni organizuju balkanske rute u kojima za sedam dana vide deo Srbije, Bosnu, Crnu Goru, Albaniju, a Ivanjica tu zauzima mesto kao regija zapadne Srbije.”– kaže menadžer TO Ivanjice.

Sastavni deo ponude na ovogodišnjem Sajmu jeste novo, redizajnirano izdanje turističkog vodiča opštine Ivanjica, kao i najava ovogodišnje Nušićijade koja se održava od 23. do 25. avgusta.

IL-tooi-nusicijada-2019 Ponuda Ivanjice na 41.Međunarodnom beogradskom sajmu turizma

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *