Borović u Zimskoj školi FSS

Luka Borović fubaler pionirske selekcije Javora jedan je od 25 najboljih igrača u selekciji 2005. godišta na nivou Srbije. On je pozvan od strane FSS da se priključi reprezentativnoj zimskoj školi fudbala.

IL-luka-borovic-fk-javor-fss Borović u Zimskoj školi FSS

Zimska škola FSS realizuje se do 21.januara u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, a pod lupom Instruktorske službe FSS i obuhvata  igrače generacije 2004, 2005,2006. i 2007.

Novi kordinator Instruktorske službe FSS je Borislav Cvetković, proslavljeni fudbaler Crvene zvezde, a od januara 2019. Instruktorska služba FSS radiće po novom programu. Nosilac stručnog dela Programa instruktorske službe biće Dalibor Zorko.

Naime,od 15. novembra 2018.postavljen je novi koncept rada i imenovani su  regionalni i okružni instruktori, koji ce raditi na sprovođenju ovog programa za predtakmicarske uzraste. Plan je da se definiše srpska škola fudbala u mladjim uzrastima, koja bi se bazirala na srpskom talentu, tradiciji i identitetu. Cilj je kreirati jedinstvenu metodologju rada, koju bi sprovodili i klubovi a sve sa željom da zajednički dođu do modela igrača za budući period za ostvarivanje vrhunskih klupskih i reprezentativnih rezultata.

Reprezentativni kodeks će biti sastavni deo ovog programa, a pažnja će biti usmerena na podizanje svesti o značaju obrazovanja. U ovu ideju je aktivno uključena  trenerska organizacija, a vodeći klubovi su iskazali otvorenost za saradnju u implementacijiu  programa. Pored trenažnih aktivnosti biće sprovedena motorička i psihološka testiranja  u saradnji sa proverenim partnerom Zavodom za sport i medicinu sporta.

GENERACIJA 2005 – Luka Lijeskić (Brodarac), Stefan Marinković (Crvena zvezda), Mateja Mirković (Real, Niš), Nikola Milojković (Radnički, Kragujevac), Nikola Bukumira (Kiker, Kraljevo), Luka Borović (Javor),  Vukašin Arsić (Mladi radnik), Mateja Radonjić (Real, Niš), Stefan Miladinović (Real, Niš), Mladen Mitrović (Dubočica), Aleksa Cvetković (Šampion, Leskovac), Milan Majstorović (Vojvodina), Dario Janjić (Mladi vukovi, Kikinda), Bogdan Mirčetić (Mladost, Lukićevo), Ranko Kljajić (Spartak), Mirko Nikolašević (Vojvodina), Ognjen Krajnović (Partizan), Mateja Stojanović (Partizan), Jovan Šljivić (Crvena zvezda), Veljko Nikolić (Brodarac), Veljko Ilić (Brodarac), Mateja Bubanj (Crvena zvezda), Jovan Mijatović (Crvena zvezda), Lazar Majstorović (Čukarički), Lazar Đurić (Crvena zvezda), Nikola Skrbonja (Partizan).

You may also like...

2 Responses

  1. nesa bg kaže:

    samo napred majstore

  2. Vuk Draskovic kaže:

    Samo jako Lukaaaa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *