GG ”Jedan tim”: Poljoprivreda je osnov razvoja ovog kraja

U sklopu kampanje za predstojeće lokalne izbore u opštini Lučani, kandidati za odbornike Grupe građana „Jedan tim“ su posetili Gornju Kravaricu, gde su na tribini imali prilike da u neposrednom višečasovnom razgovoru predstave svoj program.

IL-gg-jedan-tim-po-selima GG ''Jedan tim'': Poljoprivreda je osnov razvoja ovog kraja

Najviše pažnje i interesovanja očekivano je bilo na temi poljoprivrede i razvoja mesne zajednice. Kandidati za odbornike su istakli da će se zalagati za poljoprivrednike na više načina, kroz maksimalno izdvajanje iz budžeta opštine, ali na način da se ta sredstva zaista i upotrebe i stignu do svakog poljoprivrednika. Naročito su istakli da je neophodno da postoji intenzivna i neposredna komunikacija između nosilaca vlasti i poljoprivrednika, i u tom smislu najavili otvaranje posebne kancelarije za poljoprivredu čiji će osnovni zadatak biti izrada strategije razvoja poljoprivrede na stručnoj osnovi od naučnih institucija,  informisanje i stavljanje u službu poljoprivrednicima, a naročito pomoć kroz edukaciju i povezivanje sa relevantnim stručnjacima i institutima.

Ne treba zaboraviti ni male proizvođače sa gotovim proizvodima koje ćemo podsticati po slovenačkom modelu a budućnost svakako vidimo u organskoj proizvodnji.

Pitanje ravnomernog razvoja mesnih zajednica je jedno od ključnih pitanja za život stanovnika opštine i GG „Jedan tim“ vidi rešenje u ravnomernom infrastrukturnom ulaganju u sve mesne zajednice, a ne samo u pojedine, a svakako planiramo da uvedemo da se porez od fizičkih lica u iznosu od 50% vrati obveznicima iz te mesne zajednice kroz ulaganje u mesto gde žive.

Meštani Gornje Kravarice su sa pozitivno reagovali na program koji su im neposredno predstavili kandidati za odbornike GG „Jedan tim“ a u okviru svoje kampanje u ponedeljak 10.12.2018. godine u planu je  razgovor sa meštanima Viče, Donjeg Dubca i Milatovića, sve do završne tribine koja će se održati u četvrtak 13.12.2018. godine u Lučanima.

Informativna služba / GG „Jedan tim“

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *