Akcija dobrovoljnog davanja krvi 25. oktobra

U okviru programa Dobrovoljnog davalaštva krvi, Crveni krst Ivanjica i Institut za transfuziju krvi Srbije 25.10.2018.godine organizuju akciju Dobrovoljnog davanja krvi za sve Ivanjičane. Akcija u ovom gradu odvija se pod  sloganom ” Pokloni život” ,  sa ciljem da krv čeka pacijenta a ne pacijent krv  i realizuje se u Tehničkoj školi od  9 do 16  časova.

IL-ddk-crveni-krst Akcija dobrovoljnog davanja krvi 25. oktobra

Transfuzijom krvi spašavaju se milioni života, poboljšava se kvalitet života i produžava životni  vek pacijentima koji boluju od najtežih oboljenja. Transfuzija krvi neophodna je podrška složenim medicinskim i hirurškim procedurama, a od vitalnog značaja je u zbrinjavanju trauma, akušerstvu i perinatalnoj nezi.

Samo pravovremenim i blagovremenim davanjem krvi  obezbeđuju se rezerve krvi za lečenje pacijenata koji su neretko i naši najbliži, zato je neophodno da svi zajedničkim snagama što redovnije i u većem broju, dajemo krv i pomognemo upravo onima kojima je naša pomoć najneophodnija, a to su pacijenti sa dijagnozom za koju je potrebno primeniti  terapije krvlju ili krvnim komponentama, a neophodno je da znamo da krv kao lek jedino proizvodi čovek, odnosno ljudski organizam i da zamena za krv ne postoji.

Ako svi redovno dajemo krv, omogućavamo da sistem zdravstvene zaštite ima uslove za pravovremenu terapiju krvlju i krvnim produktima svima koji se leče a kojima je transfuzija krvi medicinski indikovana.


promopremier-taxi-akcija-txt Akcija dobrovoljnog davanja krvi 25. oktobra

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *