Novi čitalački kutak – Biblioteka Tehničke škole u Ivanjici

IL-biblioteka-tehnicka-skola3 Novi čitalački kutak - Biblioteka Tehničke škole u Ivanjici

Učenici Tehničke škole u Ivanjici, od ovog oktobra, mogu da uživaju u sopstvenom čitalačkom kutku.

Od osnivanja, đaci ove srednje škole koristili su zajedničku biblioteku, koja se nalazila u zgradi ivanjičke Gimnazije.  Međutim, rekonstrukcijom tavanskog prostora tokom prošle godine, stekli su se uslovi za funkcionisanje školske biblioteke u samoj Tehničkoj školi. Tad je urađena i revizija književnog fonda, kao i fizička podela knjiga, tako da su oformljene dve samostalne biblioteke, koje su u završetku procesa verifikacije.

IL-biblioteka-tehnicka-skola Novi čitalački kutak - Biblioteka Tehničke škole u Ivanjici

  • „Broj učenika tehničke škole koji su koristili zajedničku biblioteku u gimnaziji bio je neznatan. Sada kada su se konačno stekli uslovi za sopstvenu biblioteku, na nama bibliotekarima je da razvijamo kod učenika ljubav prema čitanju i podstičemo ih da provode vreme uz knjigu“– kaže profesor engleskog jezika i književnosti i bibliotekar Milica Bošković.

U stvaranju ove jedinstvene biblioteke učestvovali su i đaci Tehničke škole svojom kreativnošću i radom. Idejno rešenje i projekat za sto i police uradili su profesori stručnih predmeta drvne struke, a učenici su ih sklapali u okviru praktične nastave. Takođe, kako bi njihov čitalački kutak bio što inetresantniji, učenici su na radionicama kreirali modele od papira i izradili putokaze.

IL-biblioteka-tehnicka-skola2 Novi čitalački kutak - Biblioteka Tehničke škole u Ivanjici

Trenutni fond nove biblioteke jeste 2900 knjiga, a prošle godine pokrenuta je i akcija „Knjiga po knjiga- biblioteka“,u okviru koje učenici, zaposleni, roditelji i drugi zainteresovani mogu donirati sa ciljem da književni fond bude još bogatiji.

S obzirom na to da je veliki broj dece ove škole zainteresovan za čitanje, praksa profesora srpskog jezika i književnosti već pet godina jeste poseta učenika Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, a ovogodišnji je prilika za bogaćenje nove biblioteke značajnim naslovima.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *