Veče Ivanjice u igri i pesmi

„Veče Ivanjice u igri i pesmi“, održano sinoć u sportskoj hali Osnovne škole „Kirilo Savić“ u Crnjevu, okupilo je nekoliko ansambala iz Srbije, sa Kosova i Metohije i Republike Srpske. Manifestacija je održana u organizaciji Doma kulture i hotela „Park“ iz Ivanjice i Udruženja koreografa narodnih igara Srbije sa Kosova i Metohije, a pod pokroviteljstvom opštine Ivanjica i Ministarstva za kulturu Republike Srbije.

IL-vece-ivanjice Veče Ivanjice u igri i pesmi

Raširenih ruku i otvorenog srca, doduše manji broj Ivanjičana nego što se očekivalo, dočekali su svoju braću i sestre sa Kosova i Metohije i Republike Srpske i kao dobri domaćini ugostili ih u svom gradu.

IL-vece-ivanjice-zene Veče Ivanjice u igri i pesmi

Prisutni su uživali u dvočasovnom programu i nastupu folklornih ansambala iz Mrkonjić Grada, Zubinog Potoka, Šipova, Jagodine i Ivanjice. Igre iz Šumadije, Leskovca, Kobišnice, Dimitrovgrada, „Vlaško nadigravanje“ i „Srpkinja“, samo su deo folklornog nasleđa prikazanog sinoć koje su gledaoci pozdravili burnim aplauzima. Ljubiteljima izvorne pesme predstavili su se Biseri Moravice, Omorika, Klekovički žubor, Breza i Braća Kolarević iz Ivanjice, kao i pevačke grupe iz Mrkonjić Grada i Jagodine.

IL-vece-ivanjice2 Veče Ivanjice u igri i pesmi

Učesnicima programa i organizatorima su dodeljene zahvalnice, dok su gosti domaćinima manifestacije uručili prigodne poklone.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *